Tarsus Doğa Parkı'nın 'Madagaskarlı' sakinleri

Mersin'de bulunan hayvanat bahçesinde dünyaya gözlerini açan yeni fertleriyle birlikte sayıları artan sevimli lemurlara, özel beslenme ve bakım programı uygulanıyor.

YAŞAM 27.07.2021, 00:09 27.07.2021, 16:54
Tarsus Doğa Parkı'nın 'Madagaskarlı' sakinleri

Doğu Akdeniz'in en büyük hayvanat bahçesi olarak gösterilen Mersin'deki Tarsus Doğa Parkı'nın tropikal iklimlere alışkın sakinlerinden lemurların popülasyonu, her geçen sene yeni doğumlarla birlikte artıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi çatısı altında hizmet veren doğa parkının mensuplarından lemurlar, hayvanat bahçesi içerisinde ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği türler arasında yer alıyor.

Mersin'in Madagaskarlı sakinleri

Anavatanı Madagaskar olan ve iri parlak gözleriyle dikkatleri üzerine çeken sevimli hayvanlar için özel beslenme programı uygulanıyor.

Tropikal iklimlere alışkın olan lemurlar, kendilerinden sorumlu bakıcılar tarafından özel yaşam alanlarında çeşitli sebze ve meyvelerle günde iki defa besleniyor.

Veterinerlerinin kontrolünde bakımları da gerçekleştirilen lemurlar, gün içerisinde yaşam alanlarındaki parkurlarda oyunlar oynayarak zaman geçiriyor.

Bu sene 3 yavrunun dünyaya gözlerini açmasıyla sayıları 13'e ulaşan ve yaşam alanları ayrılıp iki farklı aile haline getirilen lemurların popülasyonu her geçen sene yükseliyor.

"Yavru yarışına giriyorlar"

Tarsus Doğa Parkı Müdürü Veteriner Hekim Nilay Serpin, basın mensuplarına, parkta 2 bine yakın üyeye ev sahipliği yapıldığını dile getirdi.

Doğa parkında en fazla dikkat çeken türün lemurlar olduğunu belirten Serpin, "Popülasyon yönünden doğa parkları içeresinde iyi bir konumdayız. İki ailemiz var. Bunlar dişi sosyal hayvanlar oldukları için kendi içlerinde yavru yarışlarına girişiyorlar. Hangi lemurun hangi ailenin ferdi olduğuna dikkat edip popülasyonumuzu yükseltmeye çalışıyoruz. Bu yıl yine doğum oldu. An itibarıyla 3 yavrumuz var." şeklinde konuştu.

"Doğu Akdeniz'de de birinciyiz"

Serpin, halka kuyruklu makilerin, bir lemur cinsinin üyesi olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halka kuyruklu makiler arasında genel itibarıyla 'koku savaşları' oluyor. Kendi alanlarını sahip çıkıyorlar. Biz de popülasyona yönelik olarak sayılarında artış oldukça kendi alanları içerisindeki refah şartlarını arttırmaya çalışıyoruz. Üyelerimizi ailelerine göre 2 farklı alana ayırdık. Sabit bakıcılarıyla bakım ve beslenmelerine devam ediyoruz. Ülke çapında değerlendirdiğimizde, ilk sıralarda yer aldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Doğu Akdeniz'de de birinciyiz."

Serpin, özellikle çocukların, çizgi film karakterlerine benzettiği için doğa parkındaki lemurlara büyük bir ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.





Yorumlar (0)