Tarihi evine 25 milyon TL verildi! "Bu evde Yunan bayrağı dalgalandırmam" dedi

Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı, eşinden kalan Yunan Armatör Aristotle Onassis'in doğduğu tarihi eve Yunan vakıf tarafından verilen 3 milyon euro teklifini elinin tersiyle iterek, "Bu evde Yunan bayrağı dalgalanamaz." dedi.

YAŞAM 05.09.2020, 23:20 05.09.2020, 23:25
Tarihi evine 25 milyon TL verildi! "Bu evde Yunan bayrağı dalgalandırmam" dedi

Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı, Yunan Armatör Aristotle Onassis'in doğmuş olduğu ev olarak da bilinen Akhisar'daki tarihi evine 3 milyon euro teklifine rağmen satış yapmadı.

Aristotle Onassis'in doğmuş olduğu ev olarak da bilinen bu tarihi binanın oldukça ilgi çeken bir hikayesi var.

Koruma altındaki bu evle birlikte 3 tarihi bina 1972'de Akhisarlı iş insanı Cemal Yalazı tarafından satın alındı ve Yalazı, evi eşi Mihriye Yalazı'nın üzerine yaptırdı. Binada eşinin hayatını kaybetmesinin üzerine Mihriye Yalazı yaşamını tek başına sürdürmeye başladı.

Yunan bir vakıf evi satın almak istedi

Dünyaca ünlü armatörün adına kurulan Onassis Vakfı tarafından evin hikayesi öğrenilince Yunanistan İzmir Konsolosluğu görevlileri tarafından ev görmeye gelindi. Vakıf adına evi satın almak istediklerini ifade eden heyet, Mihriye Yalazı'da olumsuz yanıt aldı.

Vakıf yöneticileri bunun üzerine ev için teklifini yükseltip 3 milyon euro bir teklifte bulundu. Yalazı bu para karşısında da olumsuz bir cevap verdi ve, "Bu binada Yunan bayrağı dalgalanamaz" dedi.

Yalazı konuya ilişkin şunları anlattı:

"Evi satın almak için 3 milyon euro verdiler"

"Yunan bayrağının dalgalanması kabul edilemez, dedim"

Aristotle Onassis kimdir?

20. YY'ın en meşhur Yunan armatörü olarak da bilinen Onassin 1906'da doğdu. İzmir ve Manisa'da yaşadı. Ticaretle uğraşıp dünyanın sayılı zenginlerinden oldu. 1922'deki İzmir yangınının ardından Yunanistan'a göç etti.

Türkiye'den aldığı ürünlerin ticaretine başlayarak kısa zamanda finansal açıdan çok iyi bir konuma gelen Onassis, 1925'te Yunanistan'ın Arjantin Başkonsolosu oldu. 

Onassis hayatının devamında yaşadığı türlü zorluklarla, 1975 yılında kas erimesinden hayata veda etti. Onassis'in büyük serveti, gemileri ve dünyanın birçok yerindeki sayısız taşınmazları tek torunu olan Athena ve Onassis Vakfı tarafından yönetiliyor.

Yorumlar (0)