Tarifini kimseye vermiyor: Günlük kazancı 27 bin TL

Bursa'da yalnızca ramazan ayında yapılan ve tarifi adeta bir sır gibi saklanan tatlı yoğun ilgi görüyor. Günde 300 kilogram satılan tatlı, işletmecisine 27 bin TL kazandırıyor.

YAŞAM 24.04.2022, 20:51 25.04.2022, 13:51
Tarifini kimseye vermiyor: Günlük kazancı 27 bin TL

Tatlıcı Ali Baba tarafından 1960 itibarıyla yapılmaya başlanan ramazan helvası çok beğenildi. Tatlıcı Ali Baba'nın torunu Güven Baba, söz konusu tatlıyı günümüzde de yapmaya devam ediyor. Yağ, su ve un karışımının şerbete yatırılmasıyla hazırlanan tatlının tarifini yalnızca aile biliyor ve hiç kimseyle paylaşmıyor. Ramazan ayında yoğun talep gören tatlının benzersiz lezzetini duyanlar kent dışından dahi geliyor. Tatlıcılıkla uğraşan aile ramazan ayı süresince günde 300 kilogram ramazan helvası satıyor. Tatlının kilogramı ise 90 TL'den satışa sunuluyor.

"Tatlımızı yaşlı insanlar çok daha iyi biliyor"

Şirketin 3'üncü kuşak işletmecisi olan Güven Baba, "Bu helvayı yalnızca ramazan aylarında yapıyoruz. Dedem Ali Baba, 62 sene sene evvel bu tatlıyı yapmış ve çok beğenildiği için her sene satmaya devam etmiş. Dedemin ardından babam da bu işi yaptı. 3'üncü kuşak olarak görevi ben devraldım. Tatlımızı yaşlı insanlar çok daha iyi biliyor. Son birkaç senedir talepler daha da arttı. Bursa dışından gelenler bile oluyor. Tatlının kilogramını 90 TL'ye satıyoruz. Tatlımız yağ, su ve un ile yapılıyor. Ardından üzerine şerbet döküyoruz. Günde ortalama 300 kilogram tatlı satıyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)