'Tantanacı' hırsızlar yakalandı

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 'tantanacılık' yolu ile yabancı uyruklu bir kişinin çantasını alıp, daha sonra çantasının çalındığını fark eden mağduru darp eden şahıslar yakalandı. Çok sayıda suç kaydı bulunan şüphelilerin, çantayı çalmaları ve ilçedeki bir otobüs durağında bir kişinin telefonunun perdeleme yöntemiyle çalınması kameraya yansıdı.

YAŞAM 29.10.2021, 12:02 30.10.2021, 09:03
'Tantanacı' hırsızlar yakalandı

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki çalışmalarda, Merkez Mahallesi teleferik bölgesi etrafında 'yankesicilik' ile ilgili bir kargaşa yaşandığı ve şüpheli bir kişinin olay yerinden kaçarak uzaklaştığına ilişkin ihbar aldı. 

Şüpheliler kıskıvrak yakalandı

İhbar üzerine ekipleri harekete geçti ve çevredeki araştırmalar neticesinde eşkal bilgilerine bakılarak olaya karıştığı belirlenen G.S. adlı şüpheliyi, teleferiğe binmiş bir şekilde gözaltına aldı. Çalışmalarda ayrıca, aynı kargaşa vakasına karışan ve Silahtarağa Caddesi üzerinde kaçtığı tespit edilen P.T. ve S.K. adlı şüpheliler de polis ekiplerince yakalandı.

Tantanacılık yoluyla hırsızlık yapıp, olayı gören şahsı darp ettiler

Kargaşa olayı sırasında şüphelilerin, "tantanacılık" yoluyla S.C. adlı yabancı uyruklu şahsın çantasını aldıkları ve daha sonra olayı fark eden mağduru darp ettikten sonra kiralık araçla olay yerinden kaçtıkları tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ekim’de şüphelilerin, Eyüpsultan ilçesindeki bir otobüs durağında, perdeleme yöntemiyle D.K. adlı şahsın cep telefonunun çalınması olayına karıştıkları belirlendi. Şahısların GBT sorgulamalarında S.K. adlı şüphelinin 1 suçtan, G.S. adlı şahsın 4 suçtan arandığı ve 4 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin yakalanan ve dün, “yankesicilik” suçu dolayısıyla adliyeye sevk edilen P.T. ve S.K. adlı şahıslar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. G.S adlı şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)