Tanımadığı bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı, güçlükle kurtuldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde babasının dükkânı önünde otururken tanımadığı birinin bıçaklı saldırısına uğrayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Yasin Çeçen, yaralı olarak kurtuldu. Saldırganın, daha önce de 4 kişiyi sebepsiz yere bıçakladığı kaydedildi. Saldırıya uğrayan Yasin Çeçen, "Ceza alması için birinin ölmesini mi bekliyorlar?" dedi.

YAŞAM 01.10.2022, 15:13 03.10.2022, 10:52 Hakan Öksüz
Tanımadığı bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı, güçlükle kurtuldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşanan bir bıçaklı saldırı olayında yaralanan üniversite öğrencisi Yasin Çeçen (20), yaralı olarak kurtuldu. Uludağ Üniversitesi'nin Kamu Yönetimi bölümünde okuyan Yasin Çeçen, dersten çıktıktan sonra babasının börek dükkanına geldi. Esnaf komşusuyla birlikte dükkânın önünde oturan Yasin Çeçen, daha önce tanışmadığı Ziya Karatepe (28) adlı kişinin saldırısına uğradı.

Hiçbir şeyden haberi olmayan Yasin Çeçen'e "Seni unutmadım" diyerek saldıran Ziya Karatepe, genç öğrenciyi sırtından ve kolundan bıçakla yaraladı. Genç üniversite öğrencisi ile komşusu, saldırının şokuyla dükkânın önünden kaçtı. Yasin Çeçen'in babası Ahmet Çeçen'in dükkândan çıktığını gören saldırgan, koşarak kaçtı. 

Komşu Mustafa Aksu: "Çelik yelek mi giyelim?" 

Saldırıya uğrayan Yasin Çeçen ile birlikte dükkânın önünde oturduklarını kaydeden Mustafa Aksu, "Elinde bıçakla koşarak yanımıza geldi. Ne olduğunu anlamadık, koşarak kaçtık. Yasin'in yaralandığını fark ettim. Meğer daha önce burada 4 kişiye aynı şekilde saldırmış. Nedensiz yere saldırıyor. Ne yapalım, burada canımızı korumak için illa çelik yelek mi giyelim?" ifadelerini kullandı.

Baba Mustafa Aksu: "Kovaladım ancak yakalayamadım"

Saldırganın cezalandırılması gerektiğini belirten baba Mustafa Aksu, "Dükkânda çalışırken dışarıdan sesler geldi. Koşarak kapıya çıktım. Yasin'in yaralandığını gördüm. Saldırganın peşinden bir süre koştum ancak yakalayamadım. Daha sonra polise haber verdik. Bu ilk saldırısı değilmiş. Daha önce aynı bu şekilde başkalarına da saldırmış." dedi.

Yasin Çeçen: "İlla birinin ölmesi mi lazım?"

Yaşadığı saldırıyla ilgili konuşan Yasin Çeçen, "Babama yardım etmek için dersten sonra dükkâna geldim. Komşumuzla dükkânın önünde oturarak sohbet ediyorduk. Sonra birinin koşarak bize doğru geldiğini gördük. Elinde bıçak vardı. Bıçağı savurarak kolumdan yaraladı. Daha sonraki darbe sırtıma geldi. Kendisini tanımıyordum ama bana 'seni unutmadım' diyerek saldırdı. Bu saldırgan tarafından nedensiz yere bıçaklanan 5'inci kişi olduğumu öğrendim. Ceza alması için birinin ölmesini mi bekliyorlar?" diye konuştu.

Yakalandıktan sonra salıverilmiş

Uyuşturucu bağımlısı olduğu söylenen saldırgan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından saldırganın serbest bırakıldığı kaydedildi. Saldırganın, pandemi döneminde cezaevinden salıverildiği belirtildi.

Yorumlar (0)