Tanık ifadesi ortaya çıktı: "Kendini attı deriz, yırtarız"

Ankara'ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde bir otelin 5. katından düşmesi neticesinde feci şekilde can veren Gamze A.’nın ölümüne dair hazırlanan iddianamede yer alan tanık ifadesi, soruşturmanın seyrine yeni bir boyut kazandırdı.

YAŞAM 29.07.2021, 23:29 30.07.2021, 17:54
Tanık ifadesi ortaya çıktı: "Kendini attı deriz, yırtarız"

Kızılcahamam’da bulunan termal otelin 5. katından şüpheli bir şekilde düşüp yaşamını yitiren Gamze A.’nın ölümüne dair 5 kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada şüphelilerden E.E., H.E.G, M.D, M.E.D. ve R.D. hakkında 'kişiyi özgürlüğünden yoksun kılma', 'kasten öldürme' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından cezalandırılması istenerek iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede geçen tanık beyanında Gamze A.’nın yere düşme sesinden sonra şüphelilerin kendi aralarında konuştuğu da kaydedildi.

“Kendini attığını söyleriz, yırtarız”

Olayın meydana geldiği otelde çalışan Ö.E.’nin verdiği ifadede, sabah işe gitmek için arkadaşıyla beraber hazırlandıkları esnada çığlık sesi duyduklarını ve ardından Gamze A.’nın otelin zemininde yerde hareketsiz bir şekilde yattığını dile getirdi. Olay sırasında üst katın balkonundan ses geldiğini ve bu konuşmaları dinlediğinde, “Ne yapacağız? Başımıza kalmasın sonra. Nasıl kurtulacağız bu işten?” diye bir erkek sesi duyduğunu söyleyerek, “Kendini attığını söyleriz, yırtarız. Bizim başımız yanmaz, kız zaten yeni geldi." diye bir başka erkeğin karşılık verdiğini belirtti. Konuşmanın hemen akabinde ise sert bir biçimde pencere kapatma sesi geldiğini dile getirdi. Olay yeri inceleme raporunda da olayın yaşandığı otel odasının dağınık vaziyette olduğu ve yerlerde kırık cam parçalarının bulunduğu eklendi. 

Genç kızın iç çamaşırında 4 sanığa ait sperm örneği tespit edildi

Gamze A.’nın şüpheli ölümüne dair hazırlanan iddianamede, Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapor doğrultusunda Gamze A.’nın iç çamaşırından alınan numunelerden, sanıklardan 4’üne ait sperm örneği tespit edildiği belirtildi. Gamze A.’nın tırnaklarından alınan DNA numunelerinde de sanıklardan M.D. ve R.D.’ye ait DNA’ların uyumlu olduğu kaydedildi. Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda ayrıca Gamze A.’nın kan ve saç örneklerinde gerçekleştirilen incelemelerde, sanıkların öne sürdüğü gibi herhangi bir uyuşturucu maddeye de rastlanmadığı anlaşıldı. Müebbet ve 63’er yıla kadar hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıkacak olan sanıkların ilk duruşması 7 Eylül tarihinde görülecek.

Yorumlar (0)