Tam 43 yıl sonra okula geri döndü!

Babasının ölümünün ardından ailesine bakabilmek için üniversite eğitimini yarıda bırakan 70 yaşındaki Fahrettin Güngör, aftan yararlanarak 43 yıl sonra okula döndü. Yaşadığı huzurevindeki arkadaşlarıyla vedalaşan Güngör, "Mezuniyetim için sadece 8 ders kaldı. Eğitimin yaşı yok. Diplomamı almak istiyorum." dedi.

YAŞAM 28.09.2022, 17:40 Hakan Öksüz
Tam 43 yıl sonra okula geri döndü!

Babasının hayatını kaybetmesi nedeniyle eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan Fahrettin Güngör (70), yaklaşık 43 yıl sonra yeniden okula döndü. 1970 yılında liseden mezun olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim görmeye hak kazanan Güngör'ün hikayesi yürek burktu. 

1979 yılında eğitim hayatını yarıda bıraktı

Farklı bir bölümde okumak istediği için daha sonra yeniden sınava giren Fahrettin Güngör, bu kez Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünü kazandı. 1979 yılına gelindiğinde Güngör, 4'üncü sınıfta okuyan başarılı bir kimya mühendisliği öğrencisiydi. Babasının ani ölümü, Fahrettin Güngör'ün hayatını altüst eder. Ailesinin yanında yer almak için memleketi Kahramanmaraş'a dönen Güngör, çeşitli sıkıntıların da etkisiyle okulu bırakmak zorunda kalır.

Almanya'da 5 yıl kaldı

Okulu bırakan ve babasının işini yürütmeye başlayan Güngör, 10 yıl ticaret yaptıktan sonra 1989'da çalışmak için Almanya'nın yolunu tutar. Almanya'da 5 yıl boyunca çalışan Güngör, 1994 yılında Türkiye'ye temelli dönüş kararı alır. 

2015 yılında Şehit Hakan Duyğal Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleşen Güngör'ün eğitim aşkı, aradan geçen yıllara rağmen hiç dinmedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan öğrenci affı kararı sonrası kolları sıvayan Fahrettin Güngör, hayat koşulları nedeniyle 1979 yılında yarım bıraktığı üniversite eğitimini tamamlamak istiyor.

"Mezuniyet için 8 dersim kaldı"

Huzurevi yönetimi, Yıldız Teknik Üniversitesine gitmek için hazırlıklarını yapan 70 yaşındaki Fahrettin Güngör için bir tören gerçekleştirdi. Huzurevindeki dostlarıyla vedalaşan Güngör, 8 dersi kaldığı için mezun olamadığını söyledi. Gazetecilerle sohbet eden Güngör, "Eğitimin yaşı yok. Okulda başarılı olarak diplomamı alacağımı düşünüyorum. Kimya Mühendisliği Bölümüne giderek kaydımı yaptırdım." dedi.

"Bu fırsatı tepmek istemedim"

Uzun yılların ardından ayağına gelen fırsatı tepmek istemediğini belirten Fahrettin Güngör, "Bana amca ya da dede diye hitap edebilecek gençlerle aynı sıralarda oturacağım. Eğitimimi yarım bırakmanın ezikliğini hayatım boyunca yaşadım. Mezun olarak bu mutluluğu tatmak istiyorum. Ne yaptığımdan haberi olan herkesten güzel geri dönüşler alıyorum. Duyunca gözlerinin içi parlıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)