Taksim Camii’nin motosikletli imamı, ilgilerin odağında 

Taksim Camii’de imam olarak görev yapan Abdullah Özkan, göreviyle olduğu kadar motosiklet aşkıyla da çok konuşuluyor. Kendisini gören cemaati şaşkına uğratan imam, bu şekilde gençlerin de sempatisini kazanıyor. 

YAŞAM 07.10.2021, 11:06 07.10.2021, 17:41
Taksim Camii’nin motosikletli imamı, ilgilerin odağında 

32 yaşındaki genç hafız Abdullah Özkan, geçen ay Taksim Camii’ne imam olarak atandı. Daha önce Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde görev yapan Özkan, Kasımpaşa’daki evinden Taksim Camii’ne motosikletiyle gidip gelmeye başladı. Kısa sürede “motosikletli imam” olarak tanınan genç hafız, yeni sıfatı ve cemaatin kendisine nasıl tepkiler verdiğini basına anlattı. 

“Taksim Camii, hayallerimin camisiydi” 

Özkan: “Taksim gibi sembolik bir camiye imam olarak atanmaktan mutluluk duyuyorum. Burası benim hayallerimin camisiydi. Buraya atanmayı beklemiyordum, duyunca çok şaşırdım. Bu caminin ilk imamı olmak oldukça gurur verici. Taksim Camii, külliye tarzında inşa edilmiş bir mekan. Toplumun her kesimine hitap eden bölümleri var. Burada pek çok hizmet mevcut. Farklı projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türk-İslam sanatlarının yeni merkezinin Taksim Camii olmasını istiyoruz.” 



“Taksim Camii’ye yoğun ilgi var” 

Özkan: “Taksim Camii açıldığından beri vatandaşların buraya yoğun bir ilgisi var. Hem vakit hem de cuma namazlarında yoğunluk yaşanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından camiye gelen çok fazla kişi var. Camimizdeki 2 rehber, yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.” 

“Motosiklet sürmeye 19 yaşında başladım” 

Özkan: “Motosiklet tutkum 13 sene önce, babamın yönlendirmesiyle başladı. Başlangıçta küçük motosikletler kullandım. Sonra arazi motosikletleri kullanmaya başladım. İleri sürüş eğitimleri aldım. Görev aldığım tüm camilere motosikletle gittim. Taksim Camii’ne de motosikletle geliyorum. Motosiklet üstündeyken beni tanımıyorlar ve hatta kimse de imam olduğuma inanmıyor. Kaskımı çıkardığımda beni tanıyıp çok şaşırıyorlar. Motosiklet kullanmam da özellikle gençlerin ilgisini çekiyor. Gençler bu sayede camiye daha da yakınlaşıyor. Motosiklet vesilesiyle gençlerle pek çok etkinlikte bir araya geliyoruz.” 



15 Temmuz’da 1 haftalık “hatim turu” düzenliyor 

Özkan: “Her 15 Temmuz’da motosikletimizin tekerini hayra döndürüyoruz. Bir proje başlattım. 15 Temmuz’un yıl dönümlerinde 1 haftalığına Türkiye turu düzenliyorum ve bunu şahsi olarak yapıyorum. Tur boyunca da ezberlediğim Kur’an-ı Kerim’i şehitlerimizin ruhuna okuyorum. Gittiğim yerlerde şehitlikleri ziyaret ediyorum ve insanlarla sohbet ediyorum. Mesleğimi duyanlar, ‘Motosikletli hoca mı olur’ diyorlar. Hatta bazen o kadar inanmıyorlar ki mesleki kimliğimi gösteriyorum. Sonra çok seviniyorlar.” 

Yorumlar (0)