Taksi, nehir kenarında bulunan iki kişinin üzerine böyle düştü

Dün Adana’da, bir taksinin kaza sonrası iki kişinin üstüne düşüp nehre yuvarlanması çevredeki kameralara yansıdı.

YAŞAM 17.05.2021, 12:58 18.05.2021, 14:15
Taksi, nehir kenarında bulunan iki kişinin üzerine böyle düştü

Adana’nın Seyhan ilçesinde, kaza yapan bir araç, kaldırıma çarptıktan sonra iki kişinin üstüne düştü ve nehre yuvarlandı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

İddiaya göre Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşanan kazada, Kilis'ten yolcu getiren İbrahim Kaya’nın, taksisinin hakimiyetini kaybettiği ve önce bir motosiklete sonra da Nehre uçtuğu belirtildi.

Kaldırıma çarptıktan sonra düşen taksinin, motosikletin yanında yer alan Hüseyin Itır ve adı öğrenilemeyen 1 kişinin üstüne düştüğü aktarıldı. Kazada ağır yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırılırken taksi şoförü İbrahim Kaya’nın ise hastaneye gitmek istemediği belirtildi.

Kazada yaralanan vatandaşlar tedavi altına alınırken, araç sürücüsünün "Onlara çarpmamak için, yazık günah diye kendimi nehre attım" dediği öğrenildi. Ayrıca taksi şoförünün 171 promil alkollü çıktığı aktarıldı.

İbrahim Kaya, kaza yerinde nehre gömülen taksisine bakarak, “Motosiklete çarpmamak için ben taksimi feda ettim. Motosiklet gitmesi gereken yoldan gitmiyordu. Ben onlara çarpmamak için nehre düştüm. Yazık günah diye nehre attım kendimi” sözlerini kullandığı belirtildi.


Her söylediği yalan çıktı

Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, çevredeki kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerde taksinin hızlı bir şekilde yolda seyrettiği, virajı fark etmediği, kaldırıma çarparak uçtuğu ve ardından nehir kenarında bulunan motosikletin ve iki kişinin üstüne düştüğü belirlendi. Motosikletin ve iki kişinin üzerine düşen taksi, daha sonra nehre yuvarlandı. Kazada yaralananların yardımına ise çevrede bulunan vatandaşlar koştu.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından araç sürücüsü gözaltına alındı. Araç sürücüsü İbrahim Kaya’nın, 171 promil alkollü olduğu da tespit edildi.

Taksici şoförü dün olay yerinde gülerek, “bu haber hangi kanalda çıkar” diye sormuştu. Yaralıların hastanede tedavisinin devam ettiği ve durumlarının ağır olduğu öğrenildi.







Yorumlar (0)