Tacize uğrayan kadın, "Uğraşmak istemiyorum" dedi!

İstanbul İstiklal Caddesi'nde S.T. tarafından uzun süre takip edilen Ö.K. isimli kadın, "Uğraşmak istemiyorum." dedi. Bu nedenle dava dosyasının düştüğü ifade edildi. 

YAŞAM 27.11.2020, 14:35 27.11.2020, 14:39
Tacize uğrayan kadın, "Uğraşmak istemiyorum" dedi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklâl Caddesi'nde Ö.K. isimli bir kadın, uzun süre boyunca S.T. tarafından takip edilmişti. Bunun üzerine "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçlamaları yöneltilen S.T. tutuklanmıştı. S.T. hakkında 13 seneye kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. 

Söz konusu dava, İstanbul 60'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ö.K. isimli kadın, (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla hazır edilirken, S.T. ise duruşmaya dâhil olmadı. 

Ö.K. isimli kadın "uğraşmak istemediğini, bu nedenle "şikâyetinden vazgeçtiğini" söyledi. Şikâyetten vazgeçilmesi üzerine hâkim tarafından karar açıklandı. Söz konusu davanın düşürülmesine yönelik karar alındı. 

"Düşecek gibi oldu"

S.T. isimli tanık, olayın yaşandığı gün Beyoğlu ilçesine gittiğini belirterek, Ö.K. isimli kadını gördüğünü, gözlerinin kötü olduğunu fark ettiğini ve söz konusu kadının düşecek gibi olduğunu söylemişti. 

"Temas etmedim"

Ö.K.'nın kulaklık taktığını, bu nedenle yanına oturduğunu ifade eden S.T., söz konusu kadına herhangi bir şekilde temas etmediğini ifade etmişti.

"İyi hissedip hissetmediğini sordum"

S.T., Taksim metro durağında Ö.K. ile beraber indiğini, daha sonra yanında yürüdüğünü belirterek, kulaklığını çıkardığı zaman iyi hissedip hissetmediğini sorduğunu anlatmıştı. Suçsuz olduğunu ileri süren S.T. tahliyesini ve beraatını istemişti.

Yorumlar (0)