"Süt değil, deterjandı" demişti... Tutuklandı!

Konya'da bulunan bir süt fabrikasında kazana girerek banyo yapan Uğur Turgut ilk ifadesini verdi. Söz konusu çalışan, banyoyu süt ile değil "deterjan" ile yaptığını söyledi. Uğur Turgut ile söz konusu görüntüleri çeken Emre Sayar'ın tutuklandığı öğrenildi.

YAŞAM 06.11.2020, 10:00 06.11.2020, 15:05
"Süt değil, deterjandı" demişti... Tutuklandı!

Konya'da bulunan bir süt fabrikasında akılalmaz görüntüler ortaya çıkmıştı.

Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalıştığı öğrenilen Uğur Turgut adındaki bir TikTok kullanıcısı, kazana girdiği ve banyo yaptığı anlara dair görüntüleri paylaşmıştı. 

Söz konusu görüntülerin Kemal Sunal'ın hayat verdiği "Marmara Kamil" replikleri ile paylaşıldığı görülmüştü. Uğur Turgut'un kazana çıplak halde girip banyo yapması sosyal medya platformlarında sert tepki çekmişti. 

Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçmiş, gıda güvenliğini ve kamu sağlığını riske atan eylem sebebiyle ekiplerini Benefit Süt Toplama Merkezi'ne göndermişti. 

Gözaltına alındılar

Polis ekipleri, kazana girerek banyo yapan Uğur Turgut ile söz konusu videoyu çeken Emre Sayar'ı gözaltına aldı. 

Emniyette ifade veren Uğur Turgut, yıkandığı şeyin süt değil, kazanları temizlemek için kullandıkları "deterjan" olduğunu söyledi. 

Benefit Hayvancılık, skandal görüntülerde yer alan Uğur Turgut'un iş akdinin feshedildiğini ve kendisi hakkında gerekli olan işlemlerin başlatıldığını duyurmuştu.

Uğur Turgut ve Emre Sayar hakkında "her türlü gıdaya zehir ekleyerek ya da başka yöntemlerle bunlara zarar vererek insanların yaşamını ve sağlığını riske atanlar 2 seneden 15 seneye kadar hapis cezasına çarptırılır" maddesi dâhilinde işlem uygulanacağı ifade edilmişti. 

Tutuklandılar

Alınan son bilgiye göre, Uğur Turgut ve Emre Sayar tutuklandı. 

Yorumlar (0)