'Süt banyosu' ve 'dönerle dans'tan sonra, Mersin'de 'ekmekle çirkin oyun'

Mersin'de bir gencin dondurmayla pişirdiği ekmeğin içindeki çubuğu çıkarıp yalayarak ekmek imal ettiği işletmeye 18 bin 383 TL idari para cezası verildi ve 30 gün süreyle mühürlendi.

YAŞAM 05.02.2021, 19:18 06.02.2021, 14:08
'Süt banyosu' ve 'dönerle dans'tan sonra, Mersin'de 'ekmekle çirkin oyun'

'Dönerle dans' ve 'süt banyosu' skandallarının ardından tepki çeken bir video daha ortaya çıktı.

Sosyal medya platformu TikTok üzerinden paylaşılan videoda bir şahıs, fırında pişirilmek üzere tepsiye dizilen ekmek hamurundan birinin arasını açarak dondurma koyuyor.

Pişen ekmeğin ortasını açan şahsın, ekmeğin içinden çıkardığı dondurma çubuğunu yaladığı görülüyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı, söz konusu görüntülere ilişkin olarak, "Ekmek üretimini oyuncağa dönüştürüp toplum sağlığını tehdit eden bu kişiye dur der misiniz? Bu şahıs, TikTok üzerinden buna benzer görüntüler çekerek kamu sağlığını riske sokmaktadır. Bahse konu işletmenin belirlenmesi için Mersin Tarım Orman İl Müdürlüğü'nü göreve davet ediyoruz." paylaşımında bulundu.

Tepki çeken görüntülerin sosyal medya platformunda yayılmasının akabinde  inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Fırın 1 ay kapatıldı, para cezası uygulandı

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Tarsus’ta bulunan Kırklarsırtı Mahallesi'nde bir fırında çekildiği tespit edilen çirkin görüntülere ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal medyada bulunan bahse konu görüntüleri ihbar kabul ederek harekete geçtiklerini dile getiren Abalı, “Tarsus’a bağlı Kırklarsırtı Mahallesi'nde faaliyet göstermekte olan fırın işletmesinde bir sosyal medya platformunda gerçekleştirdikleri paylaşımdan dolayı İl Müdürlüğü talimatı ile denetleme gerçekleştirildi. İşletmenin üretim faaliyeti 1 ay süreyle durdurularak mühürlendi. Söz konusu iş yerine üretim hijyeninden 15 bin 203 TL ve kişi hijyeninden 3 bin 180 TL olmak kaydıyla, toplamda 18 bin 383 TL idari para cezası uygulandı. 8 Şubat Pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacaktır.” dedi.

Yorumlar (0)