Sürüsünü terk etti, mahallenin sakini oldu

Tekirdağ'da bulunan tarihi bedesten çarşısının bahçesine konan leylek, esnaf tarafından besleniyor.

YAŞAM 23.09.2021, 20:41 24.09.2021, 13:25
Sürüsünü terk etti, mahallenin sakini oldu

İlkbaharda havaların ısınmasıyla birlikte Trakya'ya göç eden leylekler, soğukların başlamasıyla daha sıcak bölgelere uçtu. Göç eden sürüden ayrıldığı düşünülen bir leylek, yaklaşık olarak bir hafta evvel Süleymanpaşa ilçesindeki tarihi bedesten çarşısı bahçesine kondu.

Bölgeden bir an olsun ayrılmayan leylek adeta çarşı esnafının maskotu haline geldi. Aralarında para toplayan çarşı esnafı, aldıkları tavuk ve balık etiyle leyleği besliyor.

Tarihi çarşının bahçesinde leyleği gören bazı yurttaşlar da bol bol fotoğraf çekiliyor.

"Yeni maskotumuz"

Bedestende çay ocağı işleten Ahmet Didman, basın mensuplarına, bahçedeki tüm sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını ve leyleğin de yeni  konukları olduğunu belirterek, "Hafta sonu dükkanı temizlemek için geldiğimde leylekle karşılaştım. Bir şeyler alıp karnını doyurdum, benden kaçmadı. Yaklaşık olarak bir haftadır burada, tüm bedesten esnafı bir şeyler alıp besliyor. Biz de tavuk ve balık alıp veriyoruz. Buradaki tüm esnaf leyleğe sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Çarşıda çiçekçilik yapan Hamdiye Özçakır da çarşı esnafı olarak her daim sahipsiz hayvanlara sahip çıktıklarını dile getirdi.

Besledikleri köpek ve kedi gibi sokak hayvanlarına sürpriz bir misafirin daha eklendiğini kaydeden Özçakır, "İlk gördüğümüzde bizden kaçar diye bekledik fakat kaç gün oldu hala burada. İnsanlardan da kaçmıyor, herkes onu besliyor. Buranın adeta maskotu oldu. Biz hep konuk etmek isteriz, bakalım ne kadar süre buralarda kalacak." şeklinde konuştu.

Esnaf Yaşar Timurerk de bedesten esnafına alışan leyleğe, göç edeceği zamana dek bakmayı sürdüreceklerini ifade etti.

























Yorumlar (0)