Sürücüler Jandarma Genel Komutanı'nı görünce...

Kırıkkale'de trafik denetimini bizzat denetleyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Trafiğe verdiğimiz emek ve gayret, meyvelerini vermeye başladı" dedi. Trafik kontrol noktalarında durdurulan bazı erkek sürücüler ise karşılarında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i görünce şaşırdı.

YAŞAM 30.07.2020, 14:56
Sürücüler Jandarma Genel Komutanı'nı görünce...

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Kırıkkale ili Balışeyh ilçesi sınırları içinde bulunan Kırıkkale-Samsun kara yolundaki trafik kontrol noktasını bizzat denetledi. Yol uygulamasında sürücülere ve yolculara uyarıda bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, araçlardaki yolculara ve çocuklara "trafik kurallarına uymanın önemini hatırlatacak" çeşitli hediyeler takdim etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakanlığının emir ve talimatları doğrultusunda, Türkiye'nin 81 ilinde valilerin sevk ve yönetiminde jandarma ile polis teşkilatının seferber olduğunu vurguladı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Tüm gücümüzle yollardayız. Vatandaşlarımızın kazasız ve belasız güzel bir Kurban Bayramı geçirebilmeleri için özellikle trafik yoğunluğunun bulunduğu bugünlerde sürücü ve yolcuları bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve kural ihlali yapmamaları için hatırlatmada bulunmak için trafik denetimi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Trafiğin Kurban Bayramı arifesi sebebiyle biraz yoğun olduğunu ancak sürücülerin artık daha dikkatli ve daha hassas olduklarını gördüğünü belirten Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yolcuların da trafik kurallarına karşı bilinçli olduğunu ve ihlal eden varsa şoförlerin bu yolcular tarafından uyarılarak kurallara uymasını sağladığını ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda trafiğe büyük önem verdiklerini ve bu emek ile gayretin meyvesini almaya başladıklarını vurgulayan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Trafik kazaların azaltılması için vatandaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz mücadele meyvelerini veriyor. Türkiye'deki trafik kazalarında ölüm oranının yüzde 27 azalması, bu emek ve çabanın meyvesini verdiğini gösteriyor. Sürücülerimiz maşallah eskisi gibi değil. Çok daha dikkatli ve kurallara çok daha uyumlular." diye konuştu.

Trafik kontrol noktalarında durdurulan bazı erkek sürücülerin, karşılarında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i görünce çok şaşırdıkları gözlemlendi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'e, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen ve Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Günter Şenses eşlik ediyor.

Yorumlar (0)