Suriyeli genci vuran polis: "Yere düşerken silah ateş aldı"

Adana'da "Dur" ihtarına uymayarak kaçan Suriye uyruklu Ali Hemdan'ı vurarak ölmesine neden olan polis memuru, savcılıkta verdiği ifadede, “Koşarken elimde eldiven bulunduğundan ve çok sendeleyip yorulduğumdan sendeledim, o sırada yere düştüm. Yere düşerken de silah ateş aldı." dedi. 

YAŞAM 29.04.2020, 11:31
Suriyeli genci vuran polis: "Yere düşerken silah ateş aldı"

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde polis ekiplerinin uygulama yaptığı sokakta "Dur" ihtarına uymaması nedeniyle Suriye uyruklu Ali Hemdan adlı genç, vurularak yaşamını yitirmişti. 

Suriyeli gencin ölümüne yol açan polis memuru F.K. gözaltına alındı. 

Polis memuru F.K. daha sonra "kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Savcılıkta ifade veren polis memuru, olay günü diğer polis memuru arkadaşlarıyla beraber saat 10.30 sularında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan vatandaşlarla ilgili ve şüpheli gördükleri şahıslarla ilgili denetim yapmak üzere Sucuzade Mahallesi’ne bağlı Obalar Caddesi kesişiminde kontrol noktası kurduklarını söyledi. 

"Çocuk ara sokaklara girince belimden silahımı çıkardım"

Polis memuru, ölen şahsı, saat 12.00 civarında yanında başka bir şahısla kendilerine doğru gelirken gördüğünü kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Şahıslar biraz tedirgin davrandılar. Ben şahısların yanına gittim. Ölen çocuğun yanındaki şahsı aldım. Diğer ölen çocuk kaçmaya başladı. Diğer şahsı arkadaşlarıma teslim edip, kaçan çocuğun arkasından koşmaya başladım. Hatta arkadan da polis memuru arkadaşım İ.K. koşuyordu. Ben çocuğu durması için birçok kez uyardım. Çocuk ara sokaklara girince belimden silahımı çıkarıp, mermiyi namluya sürdüm ve arkasından koşuyordum. Dediğim gibi ara sokaklara girdiğim için ve sokaklar sıkıntılı şahısların oturduğu yerler olduğu için, biraz da kendimi güvende hissetmek için elime silahı almıştım.

"Sendeledim ve yere düşerken silah ateş aldı"

Suriyeli gencin kendisine bana doğru döndüğünü görmediğini kaydeden polis memuru, "Çünkü bu sırada sokak kalabalıktı. Koşan birkaç kişi daha vardı. O yüzden dikkatim o şahıslara yönelmişti. Ölen çocuğun bana doğru dönüp dönmediğini hatırlamıyorum. Hatta o sırada bir lastik patlama sesi gibi bir ses duyuldu. Belki de diğer şahıslar da ve ölen çocuk da benim silah sıktığımı düşünerek dönmüş olabilir. Ben de o an panikledim. Koşarken elimde eldiven bulunduğundan ve çok sendeleyip yorulduğumdan sendeledim, o sırada yere düştüm. Yere düşerken de silah ateş aldı." dedi. 

"Kesinlikle vurma amacım yoktu"

Polis memuru, kesinlikle silahı şahsa doğrultmadığını ileri sürerek, "Sadece şahsı yakalamaya çalıştım. Ölen şahısla aramızda yaklaşık 30 metre mesafe vardı. Ardından çocuk yere düştü. Ben hemen çocuğun yanına gittim. Çocuğun vurulduğunu görünce telsizden ve cep telefonundan 112’yi aradım. Ölen şahsı tanımıyorum. Şüpheli bir şahıs olabileceğini düşünerek müdahale etmek istedim. Kesinlikle vurma amacım yoktu." şeklinde konuştu. 

"Aslında havaya ateş edecektim"

Hem kendisini güvene almak hem de şahsı korkutup durdurmak için silahını çıkardığını aktaran polis memuru, "Aslında havaya ateş edecektim. 26 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir olay başıma geldi." ifadelerini kullandı. 

"Elim yanlışlıkla tetiğe değdi"

Polis memurunun, sulh ceza hâkimliğinde de "Böyle bir şey yaşandığı için üzgünüm. Silah yanlışlıkla ateş aldı. Elim yanlışlıkla tetiğe değdi. Sendeleyip düştüğüm için yorgunluk ve Ramazan dolayısıyla böyle bir olay meydana geldi." dediği ortaya çıktı. 

Yorumlar (0)