Şule Çet davasında yeni gelişme!

Ankara'da, üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23), ölümüne ilişkin "olay yerindeki biyolojik lekelerden bazılarının kime ait olduğunun tespiti" için rapor hazırlandı. Rapora göre, örneklerin sanıklara ve Çet'e ait olmadığı kaydedildi.

YAŞAM 31.10.2019, 19:41
Şule Çet davasında yeni gelişme!

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in, geçen yıl 29 Mayıs'ta plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşmesine ilişkin Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın tutuklu yargılandıkları davada, Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, olay sonrası plaza katında savcılık ve polis tarafından yeterince inceleme yapılmadığını ve delillerin toplanmadığını iddia ederek yeniden inceleme istenmişti.

Yıldırım, halıfleks üzerinde kan, tükürük ya da sperm gibi bazı biyolojik izlerin bulunduğu öne sürmüş, mahkeme de iddia edilen izlerin olup olmadığının tespiti için plaza katında naip hakim gözetiminde, incelemede bulunmuştu. 

Lekelerin kan ve sperm değil

İnceleme sonucu tespit edilen 25 ayrı biyolojik örnek, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Biyolojik İnceleme Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Burada yapılan analiz sonucu söz konusu halıfleks üzerindeki lekelerin 'kan' ve 'meni' (sperm) olmadığının tespit edildiği kaydedilmişti.

Sonuçlar mahkeme dosyasında

DNA örneklerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Biyolojik İnceleme Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesinden sonra, olay yerinde daha önce tespiti yapılamayan biyolojik lekelerin sanıklar ve Şule Çet'in DNA örnekleriyle karşılaştırması yapıldı.

Mahkemeye gönderilen raporda, "Maktule Şule Çet ile sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu’ya ait olduğu belirtilen otozomal DNA profilleri, uzmanlık raporumuzun '2B' paragrafından belirtilen '1' numaralı bulgunun 'AVD' ile işaretlenen bölgeleri ve '2' numaralı bulgunun 'E,FVG' ile işaretlenen bölgeleri üzerinde bulunan vücut sıvısı örnekleriyle '8' ve '15' numaralı svap örneklerinden elde edilen genotiplerden farklıdır" ifadelerin kullanıldı.

Yorumlar (0)