Suçüstü yakalandılar! Üstü market, altı meyhane...

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimler sırasında bir marketin alt katının meyhaneye dönüştürüldüğü tespit edildi. 

YAŞAM 21.11.2020, 11:15
Suçüstü yakalandılar! Üstü market, altı meyhane...

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde akılalmaz bir olay yaşandı.

Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında rutin bir denetim yaptı.

Söz konusu denetim esnasında bir marketin alt katında yer alan depo bölümünün meyhane haline getirildiği tespit edildi.

Meyhaneye dönüştürülen yerde alkollü içki tüketen kişilerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini ihlâl etmeleri ve iş yerinin de ruhsatına aykırı faaliyette bulunması nedeniyle belediye ekiplerine ihbarda bulunuldu. Söz konusu ekiplerden iş yerini mühürlemeleri talep edildi.

Öte yandan, perakande satış gerçekleştirilmesi gereken alanda içki sunumu yapılması nedeniyle iş yerine üst sınırdan ceza kesildiği bildirildi. 

Türkiye'de günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları yeniden 5 binin üstüne çıktı. Sağlık Bakanlığı, bu nedenle vatandaşların kalabalık ortamlarda bir araya gelmemeleri konusunda sık sık uyarıyor. Ev ziyaretlerine bile ara verilmesi gereken bir dönemde vatandaşların marketin altını meyhaneye çevirip bir araya gelmesi şaşkınlığa uğratıyor.  

Öte yandan, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması başladı. Bugün akşam saat 20.00'dan Pazar günü saat 10.00'a kadar sokağa çıkma yasağı var. Pazar günü akşam saat 20.00'dan Pazartesi günü saat 05.00'a kadar da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yorumlar (0)