Su seviyesi düştü: Karaya oturdular

Mevsimsel yağışların bir hayli azalması sebebiyle Kocaeli ve Sakarya'nın en önemli içme suyu kaynaklarından Sapanca Gölü'nün çekilen kıyı bölgelerinde temizlik faaliyetleri yürütülüyor. Sapanca Gölü'nde, en fazla 32,20 metreye ulaşabilen su düzeyi azalan yağışlar sebebiyle 30,95 düzeyinde bulunuyor.

YAŞAM 22.01.2023, 20:04
Su seviyesi düştü: Karaya oturdular

Belediye tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi personelleri, su düzeyi gerileyen gölün kıyı bölümlerindeki atık maddeleri topladı.

Metal, lastik, cam ve plastik atıkları çıkaran yetkililer, içme suyu sağlayan gölün temizliği hususunda çok hassas davranılmasına yönelik uyarıda bulundu.



Göl çekildi

Bahse konu açıklamada, "Su politikalarında atmış olduğumuz doğru adımlar ve geleceği öngören faaliyetlerimiz ile kentimizin su kaynaklarını koruduk. Yurttaşlarımızdan da aynı hassasiyeti beklemekteyiz. Göl, geleceğe miras bırakacağımız en değerli şeylerden biri. Kentimizin su kaynağını hep beraber koruyalım." ifadelerine yer verildi.

Kocaeli ve Sakarya'nın en önemli içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'nde, en fazla 32,20 metreye ulaşabilen su düzeyi azalan yağışlar sebebiyle 30,95 düzeyinde bulunuyor.

Yorumlar (0)