Stresten kaçış yolculuğuna bir de trafik stresi eklendi

Normalleşmeyle beraber ülkemizde 1 Temmuz itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması, seyahat kısıtlaması gibi yasaklar bütünüyle kaldırıldı. Yerli ve yabancı tatilciler, Bodrum gibi turistik beldelerin yolunu tutarken, kilometrelerce süren araç trafiği tatilcileri daha çok strese soktu.

YAŞAM 02.07.2021, 18:58 02.07.2021, 19:06
Stresten kaçış yolculuğuna bir de trafik stresi eklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni normalleşme döneminde seyahat kısıtlaması, restoranların çalışma saati ve sokağa çıkma kısıtlaması gibi uygulamaların bütünüyle kaldırıldığının açıklaması sonrası yurdun turistik kesimleri turist akınına uğradı.

Nüfus 1 milyona yaklaştı

Pandemi döneminde başlayan nüfus artışından dolayı ilçenin nüfusu 700 binin üzerine çıkmıştı. Yasakların bütünüyle kaldırılmasılya ilçenin nüfusu 1 milyonu buldu.

Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

Yerli turistlerin de Bodrum'a gelmesiyle beraber ilçe girişinde kilometrelerce araç kuyruğu görüldü. Vatandaşların bazıları 4 km uzunluğundaki yolu 1 saatte geçince sinirlerine hakim olamadı.

"Trafik iyice yoğunlaştı"

Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alişir Şahin, "Yeni normalleşme dönemiyle beraber insanlar Bodrum'a akın etmeye başladı. Özellikle trafik çok fazla yoğun oluyor. Adım adım gidiyoruz trafikte bunun için. Bodrum'a gelecek olan turistler özellikle otobüs veya havayolu kullansınlar. Turistler stresten kaçmak için buraya geliyor, yollarda daha büyük stres yaşıyor. Umuyorum ki yetkililer bir an önce bu duruma bir çözüm bulur." şeklinde konuştu.

"Bayramı dolu dolu bir şekilde geçireceğiz"

25 senelik turizmci Geylani Dursunoğlu, "Bodrum'da şu aralar ciddi bir yoğunluk meydana geldi. İç pazar ve dış pazarda 1 Temmuz itibarıyla yoğunluk oldukça arttı. Rezervasyonlar çok hızlı gelmeye başladı. Şimdiden bayram hazırlıklarına başladı. Dolu dolu bir bayram geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)