Sri Lanka Cumhurbaşkanı, acımasız katili affetti!

Sri Lanka Cumhurbaşkanı, İsveçli genç kızı acımasızca öldüren katili affetti ve serbest bıraktı.

YAŞAM 11.11.2019, 11:01
Sri Lanka Cumhurbaşkanı, acımasız katili affetti!

Görevdeki son haftasında Sri Lanka’nın Cumhurbaşkanı, 2005’te İsveçli bir genci öldüren bir katili affetti. Genç kızın kafatası korkunç saldırı sırasında 64 parçaya bölünmüştü.
Hem Sri Lankalı hem de İsveç vatandaşı olan Yvonne Jonsson, ailesinin yaşadığı Colombo apartmanının merdiven boşluğunda öldürüldü. Saldırı, genç kız ve katil Jude Jayamaha, 19 yaşında,  arasında geçen bir tartışma sonucunda gerçekleşti ve daha sonra katilin nüfuzlu bir aileden geldiği ortaya çıktı.

"Sabırsız olduğu için cinayet işledi"

Jayamaha başlangıçta 12 yıla mahkum edildi, ancak temyiz başvurusunun sonucunda ölümle cezalandırıldı. Onu affetme ve serbest bırakma kararını onaylayan Başkan Maithripala Sirisena, Jayamaha'nın “sabırsız olduğu nedeniyle” saldırıyı gerçekleştirdiğini ve hapisteyken “örnek davranışlar” gösterdiğini söyledi.

Bir Facebook yazısında, Jonsson'un kız kardeşi, katilin affedilerek serbest bırakılma haberi üzerine ailesinin yaşadığı üzüntü ve hayal kırıklığı hakkında ayrıntılı olarak yazdı ve cinayetin bir kaza ya da küçük bir olay olduğu iddialarını reddetti. Bunun yerine, Jayamaha'nın saldırıyı planladığı, kurbanın apartmanının dışında beklediği ve acımasız saldırıda onu kovaladığı konusunda ısrar etti. 

Delilleri yok etmeye çalıştı

Caroline Jonsson-Bradley ayrıca saldırganın, cinayeti işlediğinin belli olmaması ve adaleti ortadan kaldırmak için delilleri yok etmeye çabaladı ve acımasızca öldürülen genç kızın ailesi ve sevenleri olarak Yvonne'un ölümünden kaynaklanan “acı ve üzüntüyü asla aşamayacaklarını” söyledi.

”Yaptığı şey için kesinlikle hiçbir pişmanlık göstermedi ve göstermemeye devam ediyor " diye yazdı. "Kız kardeşimin acımasız cinayetinin dünyamızı altüst ettiğini söylemek yaşadığımız şeyi anlatmaya bile yetmez.” diye de ekledi.
 

Yorumlar (0)