Sözün bittiği yer: Satın aldığı arabanın önü 2012, arkası 2010 model çıktı!

İstanbul’da otomobil satın alan bir şahıs hayatının şokunu yaşadı. Benzin istasyonuna giden adam, otomobilin ön bölümünün 2012 model bir araca, arka bölümünün ise 2010 model bir araca ait olduğunu öğrendi. Büyük bir şaşkınlık yaşayan adam, hukuk savaşı başlattı.

YAŞAM 09.01.2021, 20:24 10.01.2021, 15:56
Sözün bittiği yer: Satın aldığı arabanın önü 2012, arkası 2010 model çıktı!

İstanbul’da yaşamını sürdüren Buğra Yıldız, kısa bir süre evvel otomobil almaya karar verdi. Bir internet platformu üzerinden beğendiği otomobili görmeye giden Yıldız, söz konusu otomobili almadan evvel kurumsal bir ekspertiz şirketine götürerek kontrolünü sağladı. Burada gerçekleştirilen kontrollerde, otomobilde 1 parça değişen ve 7 parça boya olduğu aktarıldı. Yıldız, ekspertize güvenerek otomobili satın aldı.

"Otomobilin yakıt deposu dizel"

Otomobili satın aldıktan kısa bir süre sonra yakıt almak için benzin istasyonuna giden Yıldız, burada otomobilin benzinli olmasına karşın pompacının dizel pompayı taktığını tespit etti. Benzin istasyonu çalışanını otomobilin benzinliği olduğu hususunda uyaran Yıldız, arabanın yakıt deposunun dizel olduğuna dair bir cevap aldı.

Yalnızca iki kapı orijinal

Büyük bir şaşkınlık yaşayan Yıldız, ivedilikle otomobili İzmit’te bulunan ünlü bir ekspertiz şirketine götürdü. Burada gerçekleştirilen incelemelerde, arabanın yalnızca iki kapısının orijinal olduğu ve başka bir araba ile kesilerek birleştirildiği tespit edildi.

"Arabada kaynak izleri var"

Yaşadığı travmayı bir türlü üzerinden atamayan talihsiz adam ise, “Ben arabama yakıt almaya gittiğimde pompacı elaman bana dizel pompasının bu arabaya girdiğini belirtti. Ben bundan kuşkulandım ve arabayı özel bir servise götürdüm. Arabamı incelemeye başladılar. Bu kez bana, 'Arabanın eklemesi var, ekleme kaynak izleri mevcut.' dediler."

"Satan adam geri almıyor"

Bu kez ben arabayı alırken kontrol yaptırdığım şirketin genel merkezine gittim. Çünkü ben aracı aldığım esnada, '1 parça değişeni, 7 parça boyası var.' demişlerdi. Ardından genel merkez arabanın ekli olduğunu kabul etti fakat bu kez de bizi ekspertiz gerçekleştirdiğimiz bayiye göndererek, 'Biz onlara isim hakkımızı verdik, tüm sorumluluk oraya ait.' dediler. Gittiğim bayii de, 'Sizin arabanıza bakan personel bizim değil, genel merkezin personeli, o ilgilenecek.' dedi. Aracı satın aldığım kişi de geri almıyor. Ekspertiz firması ise hatasını kabul ediyor fakat bana diyor ki 'Bizden alabileceğin tek şey var, o da bize verdiğin ücret. Onu da mahkemeyi kazandığın takdirde alabilirsin.'"

"Camı bile orijinal değil"

Hukuk savaşı başlattığını kaydeden Yıldız, "Ben de arabamı aldım, ekspertiz uzmanı Sami Tarcan'a götürdüm. Arabamın ön kısmı 2012 model fakat arka kısmı 2010 model başka bir arabaya ait. Ben arabayı 2012 model diye satın almıştım. Arabada orijinal olan tek bileşen, sol ve sağ ön kapı. Bu kapılardan birinin de yalnızca camı orijinal. Hukuk mücadelemize başladık.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)