Soylu’dan Tendürek Dağı açıklaması: İlk defa gerçekleşti

Tendürek Dağı’nın çok uzun zaman sonra ilk kez terörden temizlendiğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonların devam edeceği sinyalini verdi.

YAŞAM 16.08.2022, 16:55 17.08.2022, 13:28
Soylu’dan Tendürek Dağı açıklaması: İlk defa gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Akreditasyon ve Destek AFAD Gönüllüleri Sertifika Teslim Töreni"’ne katılım sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, buradan çıkış yaptığı sırada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tendürek Dağı’na üs bölgesi kuruluyor

Sınır ötesi operasyonlar hakkında açıklama yapan Soylu, "Aslında biz bu operasyonları duyurduğumuzda da bir orantısız güç meydana geldiğini aktarmıştık. Sonrasında istihbaratı sürdürdüğümüz sırada yakaladığımız teröristlerin de bizlere yer tarif etmesi sonucu 2 terörist daha öldürüldü. Bu şekilde Tendürek Dağı oldukça uzun bir zamanın ardından terörden temizlendi. Tabi ki orayı o şekilde tutmak da oldukça büyük bir sorumluluktur. Bizde bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu yüzden buraya bir üs bölgesi kuracağız." diye konuştu.

Merkez bölge sayesinde kaçakçılık engellenecek

Üs alanı için çalışmalara başlandığını aktaran Soylu, “Şu anda yolun yapımı için işlemlere başladık. İnşası yaklaşık 1 buçuk, 2 ay içinde bitecektir. Tendürek Dağı yalnızca teröristler ile mücadele alanı değildir. Alana oldukça hakim bir yerdir. Gerek sınır kaçakçılığı gerek göçmen kaçakçılığı. Buradan her türlü davranış rahatlıkla görülebilir. Bütün bu durumların önüne geçebilecek bir üs bölgesi kuruyoruz. Bu şekilde buraya hakim olan bölgeye sahip çıkabileceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)