3 öğrenci vefat etmişti, kazanın sebebi belli oldu

Adana’dan Konya’ya doğru seyir halinde olan ve Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıyan otobüs devrildi. Öğrencilerin 3’ü hayatını kaybederken 41’i de çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu aktarıldı. Niğde'deki yaralı öğrencileri ziyaret eden ve doktorlardan bilgi alan Süleyman Soylu, burada yaptığı basın açıklamasında kaza sebebini "şoförün uyuması" olarak duyurdu.

YAŞAM 22.05.2022, 14:02 22.05.2022, 15:29
3 öğrenci vefat etmişti, kazanın sebebi belli oldu

Konya Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Adana'da düzenlenen Gençlik Şöleni'nden dönerken kaza geçirdi. 41 C 0641 plakalı yolcu otobüsüyle Adana’dan dönen öğrenciler, Adana-Niğde Otoyolu’nun Niğde Eminlik Kavşağı mevkiindeki Güney Köyü yolunun 25'inci kilometresinde trafik kazası geçirdi. Otobüs şoförünün ismi henüz bildirilmezken otobüsün kontrolden çıkarak şarampole devrildiği kaydedildi.



Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

04.15 sularında yaşanan olay sonrasında ihbar üzerine bölgeye çok sayıda UMKE, AFAD, sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerindeki müdahale sırasında 2 öğrencinin kaza sırasında hayatını kaybettiği ve 5'i ağır 42 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Hastaneye kaldırılan ağır yaralı öğrencilerden birinin daha vefat ettiği duyuruldu. Yaralılar çevre hastanelere sevk edilirken hayatını kaybeden öğrencilerin kimliği henüz açıklanmadı.



Niğde Valisi Koç, olay yerine intikal etti

Olayın ardından kaza yerine gelen Niğde Valisi Mustafa Koç, basın mensuplarına yaptığı ilk açıklamada şunları ifade etti: "Adana'dan Konya'ya doğru seyir halinde olan gençlerimizi taşıyan ve özel bir firmaya ait olan otobüs, 04.15 sularında Güney Köyü mevkiinde şarampole yuvarlandı. Üzülerek belirtiyorum ki ne yazık ki kazada 3 öğrencimiz hayatını kaybetti. 41 öğrencimiz ise yaralandı. Yaralılar Niğde, Ulukışla, Ereğli ve Bor'daki hastanelere kaldırıldı. Vefat eden öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralı öğrencilerimize de acil şifalar diliyoruz. Hafif yaralanan arkadaşlarımızla görüştüğümüzde otobüsteki kişilerin genellikle Selçuk Üniversitesi'nden olduğunu öğrendik."




Süleyman Soylu, güncel verileri açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Jülide Sarıeroğlu ile birlikte Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına olan öğrencileri ziyaret etti. Yaralılar ve durumları hakkında bilgi alan Soylu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Soylu, güncel verileri şu ifadelerle aktardı: "Evlatlarımız Niğde merkez, Bor ilçesi, Konya'nın Ereğli ilçesindeki hastanelere sevk edildi. Kaza yerinde 2 evladımızın, hastanede de 1 evladımızın vefat ettiğini acı şekilde öğrendik. 6 evladımızın tedavisi burada devam ediyor. Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen 1 evladımız yoğun bakımda tedavi altında. 3 evladımız burada, 1 evladımız da Konya'da yoğun bakımda. 28 evladımız ise gözlem altında tutuluyor. Diğer evlatlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor."



Kazanın sebebi, şoförün uyuması

Süleyman Soylu, kazanın sebebinin, şoförün uyuması olduğunu dile getirdi: "Kaza sonrasında şoförün verdiği ilk ifadede, kendisinin uyuduğu ortaya çıkmaktadır."

Yorumlar (0)