Soydukları evde kahve keyfi yaptılar!

Rize'de bir grup hırsız 18 köy evine girerek, köylülerin tarım makinelerini çaldı. Hırsızların girdikleri evlerde kahve yapıp içtikleri anlaşıldı.

YAŞAM 21.11.2019, 14:50
Soydukları evde kahve keyfi yaptılar!

Rize'nin merkeze bağlı Ketenli Köyü ve çevresinde bulunan 18 farklı eve giren hırsızlar, köylülerin tarım aletlerini çaldı. Aralarında ağaç motorları ot biçme makineleri, televizyon gibi oldukça değerli ve ağır malzemelerin de bulunduğu pek çok şey hırsızlar tarafından çalındı.

Bu kadar da olur mu?

Hırsızların köylüleri uğrattıkları maddi zararın yanında, pişkin halleri de bu kadarı olmaz dedirtti. Çünkü hırsızların girdikleri evlerde kahve yapıp içtikleri anlaşıldı.

Hırsızların yaptıkları ise, çaldıkları malzemeleri satmaya çalışırlarken güvenlik güçleri tarafından ortaya çıkarıldı. 

Kameralara yakalandılar

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Ketenli Köyü muhtarı, hırsızların köyün girişinde yer alan kamera sayesinde tespit edildiğini söyledi. Muhtar Yahya Balcı, "Ağaç motorları, takım aletleri gibi malzemelerimiz çalındı. Tahminen bizim köyle 15-20 bin lira gibi bir kaybımız oldu. Bir kutu hazır kahveyi alıp hırsızlık yapmak için girdikleri evlerde içmişler. Bizim burada yaşadığımız en büyük şüphe, köylülerden birinin hırsızlara yardım edip etmediği. Hırsızlar jandarma ekiplerinde yakalandı. Bazı aletler evlerinde bulundu ama hâlâ bulunamayan malzemeler var, onları da kimlere sattıkları belli değil. Savcılığa çıkacaklar, yüksek ihtimalle onlar da bulunacak."

İlk defa olmamış

Evi soyulan mağdurlardan biri olan Nazmi Yazıcı, hırsızların üç defa evine girdiklerini belirtti. Yazıcı, "Üç defa evim soyuldu, en son bunları yakalattık. Bundan sonraki karar devletimize kalmıştır ama bunlar da hemen çıkar diyorlar. Bunları salıp da insanların başlarına bela etmesinler. Hırsızlar cezalarını çeksin. Bizim hâlimizi görüyorsunuz. Kendimizden kısıp aldığımız malzemeleri hep çaldılar." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)