Sosyal mesafesiz HES!

İstanbul Adliyesi'nin girişinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu soruldu. Vatandaşların sosyal mesafe kuralına dikkat etmedikleri görüldü. 

YAŞAM 04.12.2020, 13:10 04.12.2020, 13:46
Sosyal mesafesiz HES!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında adliyelere girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulmaya başlandı.

İstanbul Adliyesi'ne gelen vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılıyor. Bu sebeple İstanbul Adliyesi'nin C blok girişinde vatandaşların sonu görünmeyen iki kuyruk oluşturdukları fark edildi. 

Güvenlik görevlilerinin, vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodlarına baktıktan sonra yeni tip koronavirüs (Covid-19) bakımından riskli olmayan vatandaşların içeriye girmelerine izin verdikleri fark edildi. Söz konusu görevliler, vatandaşlara sıra kendilerine gelmeden önce Hayat Eve Sığar (HES) kodlarını hazır tutmaları için uyarıda bulundu. 

Bakanlık karar vermişti

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aldığı önlemlere bir yenisini daha eklemişti. Bakanlık, istinaf mahkemeleri ile adliyelere Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile girilmesine yönelik karar alındığını bildirmişti.

Söz konusu uygulama için hem istinaf mahkemelerinde hem de adliyelerde ilave personele görev verileceği aktarılmıştı. Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayan kişilere söz konusu personel tarafından yardım edileceği ifade edilmişti. 

HES kodu nasıl alınıyor?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu, e-Devlet sistemi, SMS veya uygulama aracılığıyla alınabiliyor.

İnternet sıkıntısı çeken vatandaşlar, Hayat Eve Sığar (HES) kodunu SMS ile rahat bir şekilde alabiliyor. Bunun için mesaj bölümüne ilk olarak "HES" yazılması, bir boşluk bırakılması ve sırasıyla TC kimlik numarasının, seri numarasının son dört rakamının ve kodun kullanılacağı sürenin yazılması gerekiyor. Daha sonra da bu mesajın 2023'e yollanması gerekiyor. Böylece vatandaşlar, kendilerine özel Hayat Eve Sığar (HES) kodunu alabiliyor.

Yorumlar (0)