Sosyal mesafe yalan oldu! Nefes alacak yer kalmadı

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yasak getirilmesine rağmen vatandaşlar, kalabalık bir şekilde ayakta yolculuk yapmayı sürdürüyor.

YAŞAM 16.09.2020, 11:00
Sosyal mesafe yalan oldu! Nefes alacak yer kalmadı

İstanbul'da toplu taşıma araçlarından gelen görüntüler şaşkınlığa uğratmaya devam ediyor.

Bu sabah işe gidiş saatinde vatandaşların, duraklarda ve toplu taşıma araçlarında inanılmaz derecede kalabalık oluşturduğu görüldü. 

Vatandaşların, Cevizlibağ durağında sosyal mesafe kuralına aldırış etmeden metrobüs için bekledikleri fark edildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler devam ederken, insanların sosyal mesafe kuralına hiçbir şekilde riayet etmediği anlar görüntülendi.

Diğer yandan, yasak getirilmesine rağmen otobüs ve metrobüslerde ayakta yolcu taşınmasına müsaade edildiği fark edildi. 

Vatandaşlardan bazıları ise otobüs ve metrobüs seferlerinin az olmasını eleştirdi.

Kademeli mesai uygulaması başlayacak

İstanbul'da işe geliş-gidiş saatlerinde toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğun azaltılması için kademeli mesai uygulaması hayata geçirilecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuya ilişkin ayrıntıların Cuma günü belli olacağını duyurmuştu.

Vali Yerlikaya, söz konusu sürecin, pandemi kurulunun tavsiyesine göre belirlenen bir takvim içerisinde uygulanacağını söylemişti. 

4 farklı mesai belirlenebilir

Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul'un 10 ilçesinde mesai saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Prof. Dr. Ilıcalı'ya göre, mesailer şu şekilde bölünebilir:

07.00-14.00,

08.00-15.00,

09.00-16.00,

10.00-17.00.

Mesai saatlerinin bu şekilde belirlenmesi ve bir saat de evden çalışılması durumunda işe geliş-gidiş saatlerinde toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğun önemli seviyede azalabileceğini kaydetmişti. 

Prof. Dr. Ilıcalı, sosyal mesafenin böyle bir sistem ile korunabileceğini ve yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma riskinin azalması için toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğun kontrol altına alınması gerektiğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)