Sorgun Barajı'nda çalışmalar sürüyor: Ekonomiye 122 Milyon TL katkı

2 belde ve 9 köyü hayata bağlayacak olan Mersin Sorgun Barajı’nda çalışmalar sürüyor.

YAŞAM 26.05.2021, 12:34 27.05.2021, 09:15
Sorgun Barajı'nda çalışmalar sürüyor: Ekonomiye 122 Milyon TL katkı

Devlet Su İşleri, Mersin’e yönelik yatırımlarla mümbit topraklarını suyla buluşturup, derelerdeki taşkın tehlikesini azaltmaya, içme ve kullanma suyunu vatandaşlara temin etmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. 

9 köy ve 2 beldeyi kapsıyor

Son dönemde Mersin’deki su yapılarının artması, tarımsal faaliyetlerin gelişmesi konusunda da önemli rol oynuyor.

Devlet Su İşleri, son yıllarda geliştirdiği ve uygulamaya soktuğu modern sulama projeleriyle tarımdaki verim artışları, çiftçi gelirlerinde artışa ve üretim deseninin çeşitlenmesine imkan sağlıyor. Bu, bir taraftan kırsal kalkınmanın amaçlarından biri olan yoksulluğun azaltılmasına hizmet ederken diğer yanda ise yaşam standardını yükseltmesi sebebiyle göçe engel oluyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin Sorgun Barajı’nda çalışmaların sürdüğünü açıklarken, “Bu sene Mersin’de bitirmeyi hedeflediğimiz dört barajdan olan Sorgun Barajı, 2 belde ve 9 köyü kapsayan 60 bin dekarlık bir zirai arazinin sulanmasına imkan sağlayacak. Öte yandan enerji santralinin kurulmasıyla yıllık 38 milyon kilovat saate yakın enerji üretimi gerçekleştirecek.

“Türkiye ekonomisine senelik 122 Milyon TL katkı” 

Genel Müdür Kaya Yıldız, vana odası ulaşımı, ulaşım yolları ve gövde dolgusuyla birlikte 586 metre uzunluğundaki derivasyon tünelinin tamamlandığını açıklarken sözlerini şöyle sürdürdü:

“2021’in sonunda su tutmayı hedeflediğimiz Sorgun Barajı’nda, önyüz betonu ve dolusavak beton imalatları için hazırlıklar sürüyor. Su depolama kapasitesi 53 milyon m3 ve temelden yüksekliği 109 metre olan Mersin Sorgun Barajının yapımının bitmesiyle 2021 yılı birim fiyatları ile Türkiye ekonomisine senelik 122 Milyon TL katkı sağlanması amaçlanmaktadır.”

Yorumlar (0)