Son mesajı ‘Zirvedeyim anne’ oldu, Ukraynalı turistten 20 gündür haber alınamıyor

Dağ tırmanışı amacıyla Ukrayna'dan Antalya'ya gelen 42 yaşındaki Kryvosheia'dan 20 günden beri haber alınamıyor. Turistin son olarak annesine "zirvedeyim" mesajı attığı belirlendi. Kayıp turisti bulma çalışmaları JAK ekiplerince sürüyor.

YAŞAM 25.05.2021, 10:00
Son mesajı ‘Zirvedeyim anne’ oldu, Ukraynalı turistten 20 gündür haber alınamıyor

1 Mayıs Cumartesi Ukrayna’dan gelerek Antalya’da tırmanışa başlayan 42 yaşındaki Yana Kryvoshei’dan 20 günden beri haber alınamıyor. Dağcı kadın bin 715 metre yükseklikte bulunan Geyiksivrisi bölgesine tırmanış için çıktı ve 2 Mayıs Pazar gününde annesine “Zirvedeyim” mesajını atmasının ardından bir daha haber alınamadı. Telefonundan gelen sinyallerin en son 4 Mayıs saat 14.00’te ait olan kadını arama kurtarma çalışmaları JAK ekiplerince gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte kayıp kadının öncesinde de Antalya’ya gelip tırmanış gerçekleştirdiği ifade edildi.

Annesine mesaj yollamış

Kryvosheia’nın avukatı, “Kayıp şahsın ailesinden bilgi edinildi. Aramalara ben de dahil oldum. Ukrayna vatandaşı kendisi. Turistik amaçlı Antalya’ya geldi. Dosyaya dahil olarak neler yapıldığına şahit olduk. Jandarmayla beraberdim bizzat. Kryvosheia ayın 1’inde Antalya’ya geldi. Transfer olduktan sonra Geyiksivrisi Kampına geldi. Antalya’ya dağcılık yapmaya gelmişti. 1 Mayıs’ta kamp kurup 2 Mayıs tarihinde zirveye çıkarak annesine mesaj yollamış saat 11.00 civarında. Annesine ‘ben zirvedeyim’ diye mesaj yollamış. Bir daha da kendisinden haber gelmemiş. Bir problemi yoktu. Kendisini kampa götüren şoför, herhangi bir sorun olmadığını, konuşkan ve normal olduğunu ifade etti.” dedi.

“Sinyal son olarak 4 Mayıs tarihinde gelmiş”

Sinyalin en son 4 Mayıs tarihinde geldiğini ifade eden Avukat Pasecınıc, “Jandarmanın yapmış olduğu detaylı aramaya şahit oldum. Operatörden bilgi alındı koordinatları ortaya çıkarmak amacıyla. Şimdilik bir şey bulunamadı. Hatta Ankara’dan da Jandarma Arama Kurtarma ekibi helikopterle geldi. 20 kişilik bir grup. Şuan onlar da arıyorlar. Bulana dek çalışmalar sürecek. Son olarak telefon sinyali 4 Mayıs tarihinde gelmiş saat 14.00’te. Son sinyal Manavgat’ı gösteriyor ancak bunun baz istasyonu olduğu tespit edildi. Arama kurtarma ekibiyle zirveye çıktık. Gece orada kalındı. Ertesi gün ise inildi. Drone çalışmaları da gerçekleştirildi. Çalışmalar sürüyor. Türkiye tarafından Ukraynalı bir turistin kaybolmasına gösterilen ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Civardaki insanlar bile katıldı arama faaliyetlerine. Herkes seferber oldu.” dedi.

Ukrayna Konsolosluğu’ndan da çalışmalara destek

Konuya Ukrayna Konsolosluğu’nun da ilgili olduğunu söyleyen Avukat Pasecınıc, “JAK ekibi de arama çalışmalarında bulunuyordu. Jandarmada akşam bir toplantı gerçekleştirilmiş. Toplantıya katılan kişinin arkadaşları, akrabaları, Ukrayna Konsolosluğu katıldı. Önce bir özet yapıldı, ardından ise nelerin yapılacağı konuşuldu. Gündüzleri arama çalışmaları sürüyor, dağ olduğundan gece arama yapılamıyor. Her gün arama saatleri hava şartlarına göre değişiyor. Kaybolan kişi, Geyiksivrisi Dağı’nda zirveye çıktı. O dağın doğu tarafında, eteklerinde arama çalışmaları gerçekleştiriliyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)