Son bir ayda en az 30 mahkum firar etti!

20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir'in açık cezaevi kaçağı tarafından katledilmesinin ardından, bu kurumları tartışmaya açtı. Cezaevlerinden son bir ayda en az 30 mahkumun kaçtığı belirlendi.

YAŞAM 13.12.2019, 14:21
Son bir ayda en az 30 mahkum firar etti!

Ceren Özdemir cinayetinde, katil Özgür Arduç'un açık cezaevinden kaçtığının ortaya çıkmasının ardından gözler açık cezaevlerine çevrildi. Son üç günde açık cezaevlerinden kaçan 11 hükümlü yakalandı. Son bir ayda ise haberlere göre, en az 30 mahkum, açık cezaevlerinden kaçtı.

Hukukçular: "Açık cezaevleri bahçe gibi"

Firarilerin bazıları suç işlemeden yakalanırken, bazıları cinayet işledi. Hukukçular, "Açık cezaevleri bahçe gibi, firarlara çok uygun, güvenliği olmayan yerler" görüşünde birleşti.

Üç ayda bir izin

Açık ceza infaz kurumlarında bulunanlarla kapalı ceza infaz kurumunda olup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazananlar, kurum en üst amirinin önerisi ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayıyla üç ayda bir, üç gün izin alabiliyor.

Kaçıp cinayet işlediler

Bu yıl açık cezaevlerinden firar eden mahkumlardan bazılarının karıştığı suçlar şu şekilde:

Uyuşturucu ticaretinden 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Ali Mıngır, Afyonkarahisar'daki açık cezaevinden eylül ayında kaçtı Firarın ardından Konya'ya gelen Ali Mıngır, eşi Birsen Mıngır'ın (48) yaşadığı eve molotofkokteyli atarak yangın çıkardı. Dışarı kaçan eşini pompalı tüfekle katletti.

Hatay

Hatay'da kasım ayında açık cezaevinden kaçan Ahmet Kaya (47) boşanma aşamasında olduğu eşi Sibel Kaya'yı (41) bıçaklayarak öldürdü.

Denizli

Denizli'de eylül ayında açık cezaevinden firar eden M.K. (38), Pınar Eliuz'u (31) av tüfeğiyle katletti.

Antalya

Antalya'da ağustos ayında Burdur Açık Cezaevi'nden kaçan Murat Ç., 7 aylık hamile eşi Zehra Ç.'yi 9 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı.

Adana

Adana'da nisan ayında "uyuşturucu ticareti"nden cezaevinde yatarken firar eden Ramazan Y., yan bakma meselesi yüzünden tartıştığı Suat Duruhan'ı katletti.

Trabzon

Trabzon'da Beşikdüzü Açık Cezaevi'nden eski eşini öldürmek için 11 Aralık'ta kaçan F.K., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Afyon

Afyon, Bolvadin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri iki gün önce kent merkezinde şüphelendikleri K.F.'yi durdurdu. 

Ankara

Kimlik kontrolünde hakkında cinayetten yakalama kararı olan K.F.'nin bir ay önce Ankara Sincan Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirlendi.

Yorumlar (0)