Son 5 yıldır Artvin’de kadın cinayeti işlenmiyor 

Kadın cinayetleri hakkında şehir istatistiklerine bakıldığında vahim olayın en az yaşandığı şehrin Artvin olduğu görülüyor. Şehirde son 5 senedir kadın cinayeti yaşanmıyor. 

YAŞAM 26.03.2021, 10:06 26.03.2021, 14:47
Son 5 yıldır Artvin’de kadın cinayeti işlenmiyor 

Ülkemizde işlenen kadın cinayetleri hakkında araştırma yapan kurumlar, şehir analizleri yaparak raporları paylaştılar. Analizlere göre Artvin, Ardahan, Bolu, Bitlis, Gümüşhane, Erzincan, Siirt, Kırklareli, Tunceli, Şırnak ve Yalova illerinde 2020 senesinde hiç kadın cinayeti yaşanmadı.

Artvin birinciliği elden bırakmıyor



Artvin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Yeşim Güner’in yaptığı açıklamaya göre “en az kadın cinayeti yaşanan 3 il” içerisinde Artvin sabit kalıyor. Özellikle 2016 senesinden günümüze kadar olan dönemde Artvin ilinde hiçbir şekilde kadın cinayeti işlenmemiş. Fakat Güner konuşmasında, “Cinayet yoksa kadına yönelik şiddet de yoktur diyemeyiz.” şeklinde konuşuyor.

Baro Başkanı Avukat Ali Uğur Çağal ise “Artvin’deki cinayetlerin az olmasının sebebi şehrin kültürel yapısıdır.” açıklamasında bulunuyor. Kadının her iş kolunda aktif olması, çoğu esnafın kadın olması, çağdaş anlayışın hakim olması gibi sebepler doğrultusunda kadının daha çok sevilip sayıldığını belirtiyor.

Yorumlar (0)