Sokaklar boş diye gaza bastı, ambulansa çarptı!

31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen kaza haberleri geliyor. Kazaların en önemli nedeni ise yol boş diye kurallara uymamak.

YAŞAM 19.04.2020, 14:56
Sokaklar boş diye gaza bastı, ambulansa çarptı!

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 şehirden biri olan Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde olaya giden ambulans ile pikap tarzı araç kavşakta çarpıştı. Kazada devrilen ambulans içerisinde bulunan 2 sağlık görevlisi ile birlikte diğer araçta bulunan 1 kişi yaralandı. Meydana gelen kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Trafik kazası, Adapazarı ilçesi Yeni Mahalle Yağcılar Caddesi'ndeki kavşakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 34 SG 9827 plakalı pikap tarzı araç ile vakaya gitmekte olan 34 ABT 310 plakalı 112 ambulansı kavşakta çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle ambulans kavşak üzerine devrildi. Ambulans içerisinde bulunan 2 sağlık personeli ile pikap tarzı araç içerisinde bulunan 1 kişi olmak üzere 3 kişi yaralandı. Trafik kazasını gören çevre sakinleri durumu yetkililere bildirerek yardım için hemen bölgeye koştu.

Trafik kazasının ihbar edilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımlarıyla araç içerisinden çıkartılan yaralılar, olay yerine gelen diğer ambulanslarda yapılan ilk tedavilerinin ardından hastaneye götürüldü.

"Ambulans devrildi ve biz de yardıma koştuk"

Meydana gelen trafik kazasını görerek olay yerine koşan benzin istasyonu çalışanı Güven Aygül olayı şu şekilde anlattı:

“Burada çalışıyordum ben pompacıyım. Sesi duyduk ve kazayı gördük ambulans vakaya gidiyormuş, diğer araç da hızlı geçti birbirlerine çarptılar, ambulans devrildi ve biz de koştuk yardıma hemen. Allah’a şükür ölü yok, sağlık çalışanının eli kesilmiş."

Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Diğer taraftan, meydana gelen kaza bölgede bulunan bir benzin istasyonunun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, vakaya gitmekte olan ambulans ile pikap tarzı aracın kavşak içerisinde çarpışması ve çarpışmanın etkisiyle ambulansın devrilmesi bulunuyor. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ise hemen bölgeye koşmaları görülüyor.

Yorumlar (0)