Sokak sokak gezip "Evde Kal"an çocukların yüzlerini güldürdüler!

Gaziantep'te çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen üniversite öğrencileri, sokak sokak gezerek yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri sebebiyle dışarı çıkamayan çocukların yüzlerini güldürdü. Mahalle sakinleri, öğrencilere teşekkür etti. 

YAŞAM 15.04.2020, 12:07
Sokak sokak gezip "Evde Kal"an çocukların yüzlerini güldürdüler!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek için alınan tedbirler dâhilinde 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmasına yasak getirilmesinin ardından Gaziantep Üniversitesi'nden öğrenciler, çocukların yüzlerini güldürmeye karar verdi. 

Palyaço ve çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen bir grup öğrenci, sokak sokak gezip balkon, pencere ve teraslara çıkan çocukları eğlendirdi. Öğrenciler, çocukların ailelerine de dışarıya çıkmamaları için uyarı yaptı. 

Çocukların yüzlerinde tebessüm yaratan öğrenciler, birçok sokağa gidip, kapılarını çalarak vatandaşların dışarı bakmasını sağladı.

Öğrenciler, düzenledikleri gösteriler ile çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

"Sosyal kazanım sağlamak için böyle bir etkinlik yaptık"

Öğrencilerden Berkan Kibritçi, "Dünyanın zor bir süreçten geçtiği şu zamanda çocuklarımıza sosyal kazanım sağlamak için bu şekilde bir etkinlik yaptık. Onların yüzlerindeki bir tebessüme neden olabiliyorsak ne mutlu bize." ifadelerini kullandı. 

"Onlar evde kalsınlar, biz onları eğlendiririz"

Hülya Kıykaç da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bir an önce son bulmasını istediklerini belirterek, "Biz bir grup üniversite öğrencisiyiz. Tek temennimiz bu süreçte evde kalan çocukları eğlendirmek. Palyaço kıyafetleri giyerek onların yüzünü güldürdük. Onlar evde kalsınlar, biz onları eğlendiririz." şeklinde konuştu. 

Mahallede yaşayan vatandaşlar, söz konusu etkinlik dolayısıyla üniversite öğrencilerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yorumlar (0)