Sokak köpeklerini beslemek için 500 km yol katediyor

Adanalı kebapçı, aç kalan sokak köpeklerini doyurmak amacıyla haftada 500 kilometre mesafe katediyor. Dükkanında arta kalan yemekleri kullanan kebapçı, mama da ekleyerek sokaktaki can dostları besliyor.

YAŞAM 21.03.2022, 00:16
Sokak köpeklerini beslemek için 500 km yol katediyor

Adana'da uzun senelerdir kebapçılık yapan Uğur Aydın, haftada iki kez Pozantı ilçesindeki Akçatekir Mahallesi’nde bulunan sokak köpeklerini dükkanında artan ekmeklerle ve etli kemiklerle besliyor.

Can dostlar için 500 kilometre yol katediyor

Aydın’ın beslediği sokak köpekleri de onu bir an olsun yalnız bırakmıyor. Toros Dağları’nın dondurucu soğuğunda üşüyen köpekleri besleyen Aydın, tüm köpeklerle tek tek ilgileniyor. Her hafta 500 kilometre yol kateden Aydın'a hayvansever yurttaşlar da ekmek ve et veriyor. 

“Onların karnı doyuyor, bizim içimiz ısınıyor"

Basın mensuplarına konuşan Aydın, “Restoranımızda arta kalan etleri, yemekleri bugün de buraya getirdik ve sokaktaki dostlarımızın karnını doyurduk. Karlı dönemlerde yollar kapanıyor ve insanlar buraya gelemiyor. Buradaki can dostlarımız da aç kalıyor. Bizler de elimizden geldiği kadar onlara sahip çıkıyoruz. Haftada birkaç kez geliyoruz. Onları besliyoruz. Onların karnı doyuyor, bizim içimiz ısınıyor." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)