Sokak köpeği kanser tedavisinde

Ardahan’daki kanserli sokak köpeği, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Derneği ve hayvanseverlerin sahip çıkmasıyla İstanbul'a götürülerek tedavi altına alındı.

YAŞAM 03.05.2021, 12:21 04.05.2021, 00:16
Sokak köpeği kanser tedavisinde

Dernek Başkanı Yasin Yılmaz, Ardahan’dan aldıkları ihbarla, ağzı tümörlü bir köpekten haber aldıklarını söyledi. Daha sonra harekete geçerek hasta köpeği tedavi için İstanbul’a getirdiklerini belirtti.

"Kemoterepi görecek"

Yapılan biyopsi sonucunda köpeğin ağzındaki tümörün Fibrosarkom kanser çeşidi olduğunun tespit edilerek tedaviye alındığını, şimdi radyoterapi gördüğünü söyleyen Yılmaz, köpeğin ağzındaki kitlenin alınmasından sonra kemoterapi göreceğini bildirdi.

“Türkiye’de yapılmayanı yapıyoruz.”

Bu yapılanların sahipsiz sokak hayvanları için bu çok büyük bir adım olduğunu, Türkiye'de yapılmayanı yaptıklarını söyleyen Yılmaz, Türkiye’de sokak hayvanlarına pek ilgi gösterilmediğini, çok ağır tedaviler söz konusu olduğunda derneklerin sorumluluk almaktan kaçındıklarını ifade etti.

Yasin Yılmaz, Hayvanları sokaklara terk edenlerin ciddi cezalar alabilmeleri için Hayvan Hakları Yasası’nın bir an önce çıkmasını temenni ettiklerini de vurguladı. 

Yorumlar (0)