Sokak hayvanlarından kendilerini besleyen belediye çalışanına sevgi gösterisi

Kocaeli’ye bağlı Darıca ilçesinde kendilerini besleyen belediye çalışanlarını heyecanla karşılayan sokak hayvanları, çalışanların üzerine atlayarak oyun oynadı.

YAŞAM 16.01.2021, 21:51 17.01.2021, 15:34
Sokak hayvanlarından kendilerini besleyen belediye çalışanına sevgi gösterisi

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çatısı altında kurulan 'Sokak Hayvanları Sağlığı ve Refahı' birimi çalışanları, ilçe çapında 6 noktada yaklaşık bin 500 sokak hayvanının barınması ve beslenmesi ile ilgileniyor. 

Emek Mahallesi’nde yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek götüren Ekrem Bekgöz, hayvanların kendisine gösterdiği aşırı ilgi ile karşılaşınca, adeta şok oldu. 

Kendilerine mama getiren belediye çalışanını karşılayan sevimli hayvanlar, Bekgöz’ün üzerine zıplayarak onunla oyunlar oynamaya koyuldu. 

Sokak hayvanlarının bu içten davranışına kayıtsız kalamayan Bekgöz de hayvanları severek onların oyunlarına dahil oldu. 

Hayvanlarla belediye çalışanı arasındaki bu renkli anlar ise oldukça ilginç görüntüler oluşturdu.

“Bu duygu, insana mutluluk veriyor”

Ekrem Bekgöz, “6 farklı noktaya mama bırakıyoruz. Yaklaşık olarak bin 500 civarı hayvanı sürekli olarak besliyoruz. Aynı zamanda, kısırlaştırma da yapıyoruz. Hasta ve yaralı olanları, veterinerlik birimimize götürüyoruz. Sokak hayvanlarına ilgi gösterirseniz, şefkat gösterirseniz, onlar da size o kadar çok yaklaşıyor. Besleme yaptığımız esnada üzerimize atlayıp, sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Bu duygu, insana mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.

“Bin 500 köpeğin bakımından sorumluyuz”

Zabıta memuru Murat Özsoy ise, “Darıca hudutları içerisinde an itibarıyla kontrollü ve kayıtlı olarak kısırlaştırdığımız yaklaşık bin 500 civarı köpeğin bakımı ile birebir ilgileniyoruz. Özellikle pandemi döneminde çalışmalarımıza yoğunluk veriyoruz." dedi.









Yorumlar (0)