Sokak hayvanlarına 'anne şevkati' ile bakıyor

Zehra Özcan, emekli maaşıyla kiraladığı evi hasta ve engelli sokak hayvanlarıyla paylaşıyor.

YAŞAM 21.12.2021, 00:57 22.12.2021, 09:30
Sokak hayvanlarına 'anne şevkati' ile bakıyor

Sivas’a bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde kiraladığı müstakil evde ikamet eden Zehra Özcan (62), evini birçok kişinin yüz çevirdiği hasta ve engelli sokak hayvanıyla paylaşıyor. Özcan, tek geliri olan emekli aylığını da bu hayvanların tedavisi ve beslenmesi amacıyla kullanıyor. Yaşamını yardıma muhtaç olan hayvanlara adayan kadın, evini paylaştığı köpek ve kedilerin tedavilerini de bizzat kendisi yapıyor.

"25 senedir bu işi yapıyorum"

Özcan, son 25 seneyi sokak hayvanlarına adadığını kaydederek, “12 senedir bu evde yaşıyorum. Engelli hayvanların tedavi ve bakımlarını gerçekleştiriyorum. Yaklaşık olarak 25 senedir bu işle uğraşıyorum. Birçoğu tek başına yaşayamayacak durumda. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Her sabah kalkıp mamalarını veriyorum, ardından temizlik yapıyorum." diye konuştu. 

"Hepsinin ayrı bir hikayesi var"

Her birinin farklı bir hikayesi olduğunu söyleyen Özcan, “Kamyon bir yavruyu evdi. Herkes öleceğini söyledi fakat şu anda 13 yaşında. Bir köpeğim erkeklerden kaçıyordu, tedavisini yaptırdım. Alerjisi olan köpeğim vardı, vücudundan iltihap ve kan akıyordu. Tedavisi toplamda 1 sene sürdü. Terk edilen, kaza geçiren, kör olan... Hepsinin ayrı bir hikayesi var." dedi. 

“Zarar vermesinler"

Özcan, “Hayvanlara karşı sevgim küçüklüğümden geliyor. Aileden gelen bir şey, onlardan merhamet ve vicdan öğrendim. Bazıları hayvanlara zarar veriyor. Sevmiyorsanız da zarar vermeyin." sözlerini sarf etti. 









Yorumlar (0)