Sokağa çıkma yasağı için "4 gün serbest, 3 gün yasak" önerisi!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin, "Diğer illerin verileri de kontrol edilerek sokağa çıkma yasağı kararı verilip verilmeyeceği değerlendirilir. '4 gün serbest olsun 3 gün yasak' önerisini de uzun zamandır konuşuyoruz." dedi. 

YAŞAM 12.04.2020, 09:45 12.04.2020, 09:49
Sokağa çıkma yasağı için "4 gün serbest, 3 gün yasak" önerisi!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri, sokağa çıkma yasağının her hafta sonu uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, söz konusu yasağın diğer hafta sonları da uygulanabileceğini kaydederek, "Bu dinamik bir süreç, anlık takip ediyoruz. Eğer gerekirse yeniden hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanabilir." ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Yamanel, "4 gün serbest, 3 gün yasak" şeklinde bir uygulamanın da değerlendirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Tabii ki bu öneri Bilim Kurulu'na ait. Daha önce de konuşulmuş konulardı. Diğer illerin verileri de kontrol edilerek sokağa çıkma yasağı kararı verilip verilmeyeceği değerlendirilir. '4 gün serbest olsun 3 gün yasak' önerisini de uzun zamandır konuşuyoruz. Gerekli olduğu durumlarda devreye girecek tedbirler bunlar. Sokağa çıkma yasağı vatandaşlarımızda heyecan yaratmamalı. Kararlar onların sağlığı için alınıyor."
 

Yorumlar (0)