Soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi esir alacak!

Türkiye genelinde, soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların bugünden itibaren 10-15 derece azalacak.

YAŞAM 05.02.2020, 11:23 05.02.2020, 11:38
Soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi esir alacak!

Meteorolojiden gelen duyuruya göre, ülkenin bugünden itibaren kuzeybatıdan başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği öngörülüyor.

Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bugün yağışların genellikle yağmur; Trakya'da karla karışık yağmur ve kar; Marmara, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında yarın ülke genelinde yağış tahmin ediliyor.

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilen hava sıcaklıklarının Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle 10-15 derece düşmesi bekleniyor.

Rüzgarın, bugün Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde; yarın ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Deprem bölgesine yağış gelecek

Deprem bölgesinin ise bugün sabah saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. 

Yağışların yarın ve cuma günü genellikle aralıklı yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin pazar günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)