Şizofreni hastası ailesine saldırdı: 3 ölü

İstanbul'un ilçesi Ümraniye'de şizofreni hastası Emre Yaşar Hayal, annesi, babası ve ağabeyini silahla vurdu. Kendisi de 5'inci kattan atlayarak intihar etti.

YAŞAM 26.08.2019, 08:33
Şizofreni hastası ailesine saldırdı: 3 ölü

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde babasıyla tartışan şizofreni hastası Emre Yaşar Hayal (26), babasını, annesini ve ağabeyini silahla vurdu. Kendisi de 5. kattan atlayarak intihar etti. Annesi ile ağabeyi evde hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan babasının durumunun ağır olduğu bildirildi. En küçük kardeş ise katliam evinden kurtulmayı başardı.

Olay, Namık Kemal Mahallesi'nde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İnşaat mühendisi olduğu öğrenilen şizofren hastası Emre Yaşar Hayal, evde oturdukları sırada müteahhitlik yapan babası İlyas Hüseyin Hayal ile tartışmaya başladı. Cinnet geçirdiği ileri sürülen Emre Yaşar Hayal, evde bulunan silahı alarak ilk olarak babasını vurdu.

Emre Yaşar Hayal, babasını vurduktan sonra 31 yaşındaki ağabeyi Haluk Hayal'i de vurdu. Daha sonra da annesi İncilay Hayal'in peşine düştü. Kendisini odaya kilitleyerek kurtulmak isteyen annesini hedef alan Emre Yaşar Hayal, odanın kapısını kırıp içeri girdi ve 55 yaşındaki İncilay Hayal'i de kafasından vurdu.

Kardeşi kurtulmayı başardı

Emre Yaşar Hayal, annesini öldürdükten sonra 16 yaşındaki kardeşi Doğukan Yunus Hayal'in peşine düştü ancak elindeki silah tutukluk yaptı. Doğukan Yunus Hayal, bu sayede evden kurtulmayı başardı.

Balkondan atlayarak intihar etti

Emre Yaşar Hayal, daha sonra 5. kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti.

Silah seslerinin duyulmasının ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri gönderildi. 

Sağlık ekipleri, anne İncilay Hayal, ağabey Haluk Hayal ile 5'inci kattan kedisini atan Emre Yaşar Hayal'in olay yerinde yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ağır yaralı olan baba İlyas Hüseyin Hayal, hastanede tedavi altına alındı.

İntihar anı kamerada

Diğer bir yandan, olayların çıktığı anda karşı tarafta bulunan apartmandaki bir kişi, olanları cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerde evin içinden sesler gelirken, Emre Yaşar Hayal'in 5'inci katın balkonundan aşağı kendini atarak intihar ettiği görülüyor. Daha sonra mahalle sakinlerinin toplandığı ve bir süre sonra sağlık ekipleri ile polisin geldiği görüyor.

Yorumlar (0)