Siyanür bir ailenin daha sonu oldu!

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde evde ölü bulunan Bahattin Delen, eşi Zübeyde Delen ve çocukları Ali Delen'in cenazesi Alibeyköy Gasilhanesi'ne getirildi. Bahattin Delen'in telefonunda, "Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyip sonra kendim intihar edeceğim." şeklinde bir mesaj bulunduğu ifade edildi. 

YAŞAM 15.11.2019, 17:11 15.11.2019, 17:14
Siyanür bir ailenin daha sonu oldu!

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ilk incelemede Bahattin Delen, Zübeyde Delen ve Ali Delen'de siyanür alımına bağlı değişimler dışında başlıca patolojik bulgu tespit edilemediği bildirildi. Delen ailesine yapılan kan testinde, öldürücü düzeyde siyanür tespit edildiği açıklandı. 

"Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyeceğim"

Baba Bahattin Delen'in telefonunda yapılan incelemede ise bir yakınına hitaben yazdığı fakat gönderilmeyen kayıtlı mesajda, "Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyip sonra kendim intihar edeceğim." yazdığı öğrenildi. 

Diğer yandan cenazeler, Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı ve Alibeyköy Gasilhanesi'ne götürüldü. Cenazelerin yarın öğle namazı sonrası Fatih Camii'nde yapılacak cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlanacakları bildirildi. 

Ne olmuştu?

İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesi'nde bulunan bir dairede 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulunmuştu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilmişti.

Bakırköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

"15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.

Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

Belediye başkanından açıklama gelmişti

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, biri çocuk 3 kişinin yaşamını yitirdiği eve geldi. Yetkililerden bilgi alan Kerimoğlu, şunları söylemişti:

"İntihar eden hanımefendi kapıdan çıkmaya gayret etmiş. Zannedersem siyanürün çok ağır koku üzerinden de insan hayatını tehdit eden etkisi var. Evdeki eş yani beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş."

Cenazeler alındığını ve ailenin diğer fertlerinin de hastaneye nakledildiğini belirten Kerimoğlu, "Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı. Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanların solunum sistemiyle de zehirlenmeye etki eden bir zehirli madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok. İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerleri de solunum yoluyla onlara da sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız." demişti.

"Önce ailesini zehirlediği tespit edilmiştir"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Söz konusu açıklamada, saat 06.45 sıralarında 155 Polis hattına ihbar yapıldığı ve Bakırköy Osmaniye Mahallesine bağlı Çobançeşme Sokak'ta üç kişinin evlerinde cansız olarak bulunduğunun bildirildiği ifade edilmişti. 

Olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak cesetlerin otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığı belirtilen açıklamada, "Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda ikametgahında ölü olarak bulunan A.D.'nin babası ve Z.D.'nin eşi konumunda bulunan B.D.'nin, Kuyumcukent'teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir. Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir." ifadelerine yer verilmişti. 

Yorumlar (0)