Sivas’ta fırıncı ekmeği 2 liraya sattı, meslektaşlarından tehdit aldı

Sivas’ta bir fırıncı ekmeği piyasa şartlarının altında sattığını ve bu sebeple diğer esnaflardan tehditler aldığını dile getirdi. Fırıncı, vatandaşlardan hayır duası alabilmek için böyle bir düşünceyi hayata geçirdiğini ifade etti.

YAŞAM 21.11.2022, 16:55 21.11.2022, 16:56
Sivas’ta fırıncı ekmeği 2 liraya sattı, meslektaşlarından tehdit aldı

Sivas’ta 21 senedir fırıncılık mesleğini icra eden Ali Yıldız, ikamet ettiği mahalledeki insanlara ucuz ekmek imkanı sağlıyor. Vatandaşların daha uygun fiyatlara ekmek alabilmesi adına ekmeği piyasa şartlarına kıyasla daha ucuza sattığını ifade eden Yıldız, “Hayır için bu işe giriştim” dedi.

Vatandaşların sevgisini topladı

Yıldız uygulamaya koyduğu fiyatlandırma sistemini fırınının önüne, "Simit, poğaça ve ekmek 2 lira. Bir ekmek çalan kişinin günahı bulunmaz, bin ekmeği paylaşmayanın günahı bulunur." yazılı pankartla duyuruyor.

Normal şartlarda 3.5 liraya satışı yapılan ekmeğin fiyatını düşürerek 2 liraya satan Yıldız, insanların gönlünü kazandı. İnsanlardan hayır duası almak üzere böyle bir işe girmek istediğini ifade eden Yıldız, 2 liradan satış yaptığı ekmekten kendisine maddi açıdan yeterli gelecek miktarda para elde ettiğini dile getirdi.

Meslektaşları tarafından tehdit ediliyor

Ucuz ekmek satışı yapmaya başladıktan sonra meslektaşları tarafından tehditlere maruz kaldığını aktaran Yıldız, fiyat düşüncesinden dönmeyeceğini ve bu şekilde devam edeceğini ifade etti.

Para kazanmanın güzel olduğunu ancak helalinden kazanmanın daha önemli olduğunu dile getiren fırın işletmecisi Ali Yıldız, "Kimse yanlış düşünmesin benim fırıncılar ve meslektaşlarıma herhangi bir zararım yok. Sokaktan para toplamıyorum ya da deli değilim. Ancak bu sistemin bir kısımda kırılması gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarının bu hususta duyarlı olması gerekiyor. Birkaç meslektaşım olarak çalışan arkadaşlar farklı muhabbetlere girdiler. Bunun içerisinde tehdit şantaj var. Olayı adli alanlara da taşıdık ancak duyar gösterilmedi. Aslında problemlerimiz büyük. Ancak gücümüz olduğu sürece Allah ömür verdiği kadar biz bu fiyat düşüncesini bu şekilde devam ettirmeye uğraşacağız." dedi.

“200 gram ekmek satıyoruz”

Vatandaşlara sattığı ekmeğin 200 gram olduğuna değinen Yılmaz, “Allah fırınımızı bereketlendirsin, karnımız doyuyor. Ekmeğin gramı Belediye rayici 200 gram. Normal şartlarda 3 buçuk lira gibi bir fiyata satılıyor. Tesadüfü olarak tartmış olduğumuz ekmekler 205 210 gram kadar gelebiliyor. Poğaça ve simitte de durum aynı. İlerleyen günlerde de ürün miktarımızı genişleteceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)