Sivaslılar sosyal deneyde tam not aldı

3 kafadar Sivas’ta bir sosyal deney hazırladı. Sosyal deney, Sivaslıların duyarlılığını gözler önüne serdi.

YAŞAM 16.12.2019, 12:12
Sivaslılar sosyal deneyde tam not aldı

Sivas’ta 3 kafadar tarafından hazırlanan sosyal deney, Sivaslıların duyarlılığını, kul hakkına gösterdikleri özen ortaya çıktı.

Sivas'ın tarihî kent meydanında gerçekleştirilen uygulamalı sosyal deneyde; Ömer Ünal, Metehan İlbaşı ve Talha Tamer Beldek isimli 3 kafadardan biri cüzdanını düşürüyor, aynı istikamette arkasından yürüyen diğer 2 kafadar ise, birinin cüzdanı almasını bekliyor. Cüzdanı düşüren kişinin arkasındaki vatandaş yere eğilip hemen cüzdanı alıyor ve sahibine vermek için koşmaya başlıyor. Tam o sırada arkadaki diğer 2 oyuncu, cüzdanı bulan vatandaşa yaklaşarak “Ben de gördüm. Paraları bölüşelim, cüzdanı verme” diyor.

Sivaslıların tamamı "Hadi ordan" dedi

Deneye konu olan Sivaslıların eksiksiz tamamı, bu çirkin teklifi geri çevirip cüzdanı sahibine teslim ediyor. Sivaslıların bir kısmının bu çirkin teklife tepkisi "Lütfen, duymamış olayım" şeklinde olurken, çoğunun bu çirkin teklife tepkisi ise "Hadi oradan" gibi ifadelerle sert oluyor.

Deneyden çıkan sonuç, Sivaslıların “Yiğido” tanımlamasını sonuna kadar hak ettiğini ortaya koyuyor.

"Sonuç bizi çok mutlu etti"

Sosyal deneyi gerçekleştiren üç kafadardan Ömer Ünal, deneyle hedefleri sonuca ulaştıklarını söyledi. Ömer Ünal duygularını şu şekilde aktardı:
“Bir sosyal medya kanalımız var. Burada yayınlamak üzere bir sosyal deney yaptım. Sivas meydanında birimiz cüzdanını düşürdü. Görüp teslim etmek isteyen vatandaşlara, arkadaşımız yaklaşıp, ‘Cüzdanı verme parayı bölüşelim’ dedi. Genel olarak vatandaşlarımız parayı almayı kabul etmedi.”

Metehan İlbaşı ise “Sivas halkımızın duyarlılığını ölçmek için böyle bir deney yaptık. Böyle bir sonucu da bekliyorduk. Bu sonucu görmek bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)