Sivas'ta yavru bir kedi, sütanneyle buluşturuldu

Sivas’ta bir kadının talebi üzerine, bodrum katında beslenen yavru kedi sütannesiyle buluşturuldu.

YAŞAM 01.05.2021, 11:38 02.05.2021, 09:53
Sivas'ta yavru bir kedi, sütanneyle buluşturuldu

Sivas’ta Rabiye Aman isimli bir vatandaş, Sivas Vefa Sosyal Destek Hattını arayarak ilginç bir istekte bulundu.

Talep üzerine ekipler harekete geçti

Sivas’ta şehir merkezinde bir yandan şaşırtan bir yandan da tebessüm ettiren bir olay meydana geldi.

Sivas’ın kent merkezinde yaşayan Rabiye Aman adlı vatandaş, bir süre önce binanın bodrum katında bulduğu ve beslediği yavru kedinin bir sütanneye ihtiyacı olduğunu ifade ederek Sivas Vefa Sosyal Destek Hattını aradı.

Tam kapanma sürecinde sokağa çıkamadığını söyleyen Aman, yavru kedinin bir sütanneye ihtiyacı olduğunu söyleyerek Vefa Destek ekiplerinden yavru kedinin, sütanneyle buluşturmaları konusunda yardım istedi.

Gelen talebe, Sivas Valiliği Vefa Sosyal Destek ekipleri sessiz kalmadı. Rabiye Aman’ın bulunduğu binaya gelerek aldıkları yavru kediyi, bir başka mahallede yaşayan Gül Dursun’un beslediği sütanneye götürdü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rabiye Aman, kediyi bulundukları binanın bodrum katında bulduklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yavru kediyi arkadaşım bulmuştu, aslında benim içeride bir kedim daha var. Arkadaşım bana getirip bu yavruya sen bak dedi. Ben de kediye bakacak durumda değilim. Çünkü kedinin süt içmesi gerekiyor, bunun için de anne kedi lazım. Tanıdıklarım vardı, onları aradım. ‘Bize getirin anne var’ dediler. Bu yavru kediyi bodrumda bulduk. Annesini de aradık fakat bulamadık. Ben de bunun üzerine Vefa Sosyal Destek Kurumuna haber verdim sağ olsunlar gelip yardım ettiler, onlara, ilgilendikleri için çok teşekkür ederim.”

“Anneyle buluşturduk”

Gül Dursun da, yavru kedinin sütanneyle buluşturulduğuna dikkat çekti ve şunları aktardı:

“Ben aslında sokak kedilerine bakıyorum. Bir kadın, bu yavru kediyi bulup bana haber verdi ve ardından Vefa Destek ekibini aramışlar. Sağ olsunlar onlar da bize yardım ettiler. Çok teşekkürler hepsine kediyi getirdikleri için. Yavruyu anneyle buluşturduk. Burada iki annemiz var, İkisi de emziriyor bu yüzden oldukça mutluyuz”

“Hemen harekete geçtik”

Sivas Valiliği Sosyal Destek Grubu personellerinden Ahmet Özdemir, gelen talep sonrası hemen harekete geçtiklerini söylerken şunları dile getirdi:

”Bizi telefonla arayarak bir ihbarda bulundular. Bodrum katında yavru kedi bulmuşlar ve o kediyi farklı bir mahallede anne kediyle buluşturmayı istediler. Bunun üzerine biz de hemen ekiplerimizle harekete geçtik. Anne kedi ile yavru kediyi buluşturduk ve şu an yavrumuz hayata tekrar tutundu.” 

Yorumlar (0)