Sivas'ta sağlık çalışanlarına saldıran zanlılar: 'Utanmıyoruz, sağlığımız için dövüştük'

Sivas Numune Hastanesi Acil bölümünde yaşanan olayda, hasta yakını olduğu belirlenen 8 kişinin sağlık çalışanlarına saldırdığı anlar kameralara yansıdı.

YAŞAM 14.04.2021, 09:50 14.04.2021, 18:13
Sivas'ta sağlık çalışanlarına saldıran zanlılar: 'Utanmıyoruz, sağlığımız için dövüştük'

Sivas Numune Hastanesi'nin Acil bölümünde, önceki gün akşam saatlerinde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırdı.

Hastalarıyla ilgilenmedikleri gerekçesiyle saldırı

Hastalarını Sivas Numune Hastanesi’ne getiren hasta yakınları, hastalarıyla ilgilenilmediği iddiasıyla sağlık çalışanlarıyla tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda hasta yakınları, güvenlik ve sağlık çalışanlarına saldırdı.

Kavga esnasında Numune Hastanesinin Acil bölümü savaş alanına dönerken saldırı sebebiyle 6 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirlendi. Olayın bildirilmesinin ardından polis ekipleri, olay yerine sevk edildi. Saldırıya müdahil olan 8 hasta yakınının gözaltına alındığı belirtilirken adli işlem başlatıldığı da açıklandı.

Ayrıca, Sivas Valisi Salih Ayhan, olayda darp edilen güvenlik ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini onlara iletti. 

Olaya ilişkin saldırı anları, acil bölümünün güvenlik kameralarına yansıdı.

"Utanılacak bir şey yapmadık"

Sivas İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan saldırganlar, adliyeye sevk edilirken şüphelilerden biri ilginç sözler sarf etti. 

Hastanedeki sağlık ve güvenlik personeline saldıran grupta bulunan bir kadın, adliyeye sevk edildikleri esnada, “Utanacak bir şey yapmadık, sağlığımız için kavga ettik, utanmıyorum.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)