Sivas'ta fıkra gibi olay: İki komşunun anlaşmazlığı, bu evi meydana getirdi

Sivas’a bağlı Karayün köyünde adeta fıkra gibi bir olay yaşandı. İki komşunun anlaşmazlığı sebebiyle inşa edilen ve altından yol geçen misafir odası, görenleri şaşkına çeviriyor.

YAŞAM 01.01.2021, 00:11 02.02.2021, 14:49
Sivas'ta fıkra gibi olay: İki komşunun anlaşmazlığı, bu evi meydana getirdi

Sivas şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan Karayün köyünde, adeta fıkralara konu olacak bir olay meydana geldi. 

Yaklaşık olarak 30 yıl evvel komşusu tarafından inşa edilen iki katlı evin penceresi, Kurugöllü ailesinin evine doğru bakınca, iki aile arasında anlaşmazlık meydana geldi. 

Söz konusu evin pencerelerinin arsasına doğru bakmasından rahatsız olan Kurugöllü ailesi, komşusu ile bir çözüme varamadı.

Kurugöllü ailesi çareyi komşu evin penceresinin önüne inşa ettiği ve altından yol geçen bir misafir odasıyla kapatmakta buldu. 

Uzun bir dönemdir ayakta duran misafir odası, komşunun evi yıkılınca tuhaf görünümle dikkatleri çekerken, söz konusu odayı ilk kez görenler ise şaşkına dönüyor. 

Köye dışardan gelenlerin fotoğraf çektiği ve artık depo olarak kullanılan misafir odası, drone ile havadan da görüntülendi.

Büyük ilgi görüyor

Süleyman Kurugöllü, misafir odasını ilk defa görenlerin büyük bir şaşkınlık yaşadığını kaydederek, “Şu görmekte olduğunuz sınırda komşumuzun evi bulunuyordu. Pencereler sebebi ile babamla yaşadıkları bir anlaşmazlık vardı. Biz de böyle bir çözüm yoluna gitmiştik. Hem yola engel olmadık hem de buraya da bir oda yapmış olduk. Takriben 30 senedir misafir odası olarak kullanıyorduk. Son senelerde depo olarak kullanıyoruz. Başka bir çözüm yolu bulamadık. Görenler, gözlerine inanamıyor. Doğal olarak insanların ilgisini çekiyor.” dedi.





Yorumlar (0)