Sivas-Kayseri kara yolu açıldı!

Yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan Kayseri-Sivas kara yolu Karayolları ekiplerinin saatler süren çabalarıyla ulaşıma yeniden açıldı.

YAŞAM 31.01.2021, 09:34 01.02.2021, 09:18
Sivas-Kayseri kara yolu açıldı!

Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Kayseri-Sivas kara yolunun Kovalı Kavşağı'ndan itibaren ulaşıma kapandığını hatırlatan Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yol açma çalışmalarının başarıya ulaşmasıyla Kayseri-Sivas kara yolunda araçlara geçiş izni verilmeye başlandığını bildirdi.

Yetkililer, kontrollü olarak hem Kayseri hem Sivas yönünün trafiğe açıldığını belirterek, kar ve tipinin zaman zaman etkisinin sürdüğünü, ekiplerin de her iki yönü açık tutmak için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Sivas-Malatya, Sivas-Tokat ve Sivas-Erzincan kara yollarında da tipi ve yoğun kar yağışı sebebiyle zaman zaman ulaşımlarda aksamalar oluyor.

Sürgün ve buzlanma olan kara yollarının bazı kesimlerinde trafik ekipleri, zincir takmaları konusunda sürücülere uyarıda bulunuyor.

Yollarda Karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar küreme çalışmaları da yoğunlaştı.

Diğer taraftan Şarkışla-Altınyayla-Ulaş, Suşehri-Polatderesi-İmranlı ve Soğuk Çermik-Doğanşar bağlantı yolları, tipi ve kar yüzünden ulaşıma kapanmış durumda. Ekipler bağlantı yollarını da açmak için seferber oldu.

Yorumlar (0)