Sivas'ın doğal akvaryumu Gökpınar Gölü, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

Sivas’ın şehir merkezine 147 kilometre uzaklıkta bulunan Gökpınar Gölü, yılın hemen hemen her mevsiminde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

YAŞAM 02.04.2021, 16:23 03.04.2021, 17:35
Sivas'ın doğal akvaryumu Gökpınar Gölü, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

Su altındaki güzellikleri ve turkuaz mavisiyle doğal bir akvaryumu andıran Gökpınar Gölü, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Derinliği 15 metre

Gözleri kamaştıran güzelliğiyle dikkatleri çeken Gökpınar Gölü, dipten kaynaklarla beslenirken gölün derinliği 15 metreye ulaşıyor. Turkuaz mavisi ve berrak suyu ile oldukça dikkat çekici bir güzelliğe sahip olan gölün, su altı sportif faaliyetlerle uğraşanların tercih ettiği ve son yıllarda birçok kez irtifa dalışları gerçekleştirildiği belirtildi.

Gökpınar Gölü çevresinde bulunan otel, restoran, cami, voleybol, çim futbol ve basketbol sahaları ve piknik alanları ile gelen misafirlere sosyal aktivite ve konaklama imkânları sunuluyor.

Ayrıca Sivas Valiliği Gökpınar Gölünün etrafında yürüyüş yolları ve bungalov evlerinin yapımı için çalışma başlattı.

"Doğal bir akvaryumdan farksız"

9 Mart tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak kabul edilen Gökpınar Gölü’nün "Doğal Sit- Kesin Korunacak Hassas Alan" şeklinde kabul edilmesi için gerekli sürecin devam ettiği bildirildi.

Gölü ziyaret edenlerden Nebahat Dereli, gölü görebilmek için Eskişehir’den geldiklerini söylerken buranın doğal bir akvaryumdan farksız olduğuna dikkat çekti.

İzmir Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çevik, gölün bulunduğu Gürün ilçesinde doğup büyüdüğünü ve memlekete yaptığı her ziyaret sonrası Gökpınar Gölünü de ziyaret ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)