Sivas'ın buzlu yolları, otobüsü devirdi: 34 yaralı

İstanbul'dan Diyarbakır'a doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsü Sivas mevkiinde kayganlaşan yol sebebiyle devrildi. İlk belirlemelere göre 34 kişi yaralandı. Yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

YAŞAM 11.03.2022, 10:02 12.03.2022, 13:53
Sivas'ın buzlu yolları, otobüsü devirdi: 34 yaralı

Yurt genelinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma için bu hafta başında Meteoroloji tarafından uyarı yayınlanmıştı. Onlarca şehirde eğitime ara verilirken bazı şehirlerde de kamu personelleri, hamileler ve engelliler idari izinli sayıldı. İstanbul'da kar yağışının yoğunlaşması üzerine otogarlardan araç çıkışı durduruldu. Bu yasaktan önce yola çıkan bir otobüsün yolcuları ise faciayı yaşadı.

Diyarbakır seferi, buzlanmaya yenik düştü

İstanbul'dan yola çıkan ve Diyarbakır'a doğru hareket eden bir yolcu otobüsü, Sivas'ın Gürün ilçesine geldiğinde buzlanan yolda devrildi. R.D. isimli şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine Mazıkıran mevkiinde devrilen otobüs için jandarma, AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. 



34 yaralı, 8'inin durumu ise ağır

Otobüste bulunan 34 kişinin de yaralandığı bildirilirken vatandaşlardan 8'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Yaralılar, Sivas'taki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)