Sivas buz tuttu, inanılmaz görüntüler ortaya çıktı!

Sivas'ta bir süredir eksi 10 derece civarında olan hava sıcaklığı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kızılırmak'ın bazı bölümlerinin yüzeyi, düşük hava sıcaklıkları nedeniyle buz tuttu. Göller de üzerinde yürünebilecek düzeyde buz tabakası ile kaplandı.

YAŞAM 27.01.2020, 16:24
Sivas buz tuttu, inanılmaz görüntüler ortaya çıktı!

Sivas'ta düşük hava sıcaklıklarıyla birlikte inanılmaz görüntüler ortaya çıktı. 

Kentte kar yağışının etkisini kaybetmesiyle başlayan soğuk hava dalgası, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Hava sıcaklıkları, ortalama sıfırın altında 10 derecelere kadar düştü. Akarsu ve göller de soğuk havadan nasibini aldı.

Türkiye'nin en büyük nehri olan Kızılırmak'ın şehir merkezinden geçen bölümündeki bazı kısımlarının yüzeyinin buz tabakasıyla kaplandığı görüldü. Buz tabakasıyla kaplanmayan kısımlarında ise ördeklerin yiyecek arayışında oldukları fark edildi. 

Şehir genelindeki göl ve göletlerin de yüzeyi de düşük sıcaklıklar nedeniyle buz tabakasıyla kaplandı. Serpincik Göleti'nin yüzeyinde kalın buz tabakasının olduğu görüldü. 

Göletin yüzeyinde meydana gelen ve göz damarlarına benzeyen şekiller de drone ile görüntülendi. Sivas kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Ulaş ilçesi bitişiğindeki Ulaş Gölü'nün de yüzeyi tamamen buz tabakasıyla kaplandı ve üzerinde yürünebilecek düzeye geldi. 

Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölü ve Zara ilçesi yakınlarında bulunan Tödürge Gölü'nün de yüzeyi buz tabakasıyla kaplandı.

Meteoroloji, kent genelindeki soğuk hava dalgasının birkaç gün daha etkisini sürdüreceğini ve daha sonra kar yağışının başlayacağını duyurdu.

Yorumlar (0)