Şişli’de ilginç görüntü

Şişli’de inşaatı süren bir bina, bitişiğindeki apartmana dayandı. İnşaat, apartmanın yan cephesini tümüyle kapatırken, sorunun 40 yıl evvel inşa edilen 1 metrelik arsa işgalinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

YAŞAM 07.10.2021, 22:16
Şişli’de ilginç görüntü

Şişli Feriköy Mahallesi Gediz Sokak üzerinde 40 yıl evvel inşa edilen bir apartmanın yan cephesi, bitişiğinde inşası süren bina tarafından tamamen kapatıldı. Apartman ile inşaat halindeki bina arasındaki uzaklığın santimetrelerle ölçülebildiği görülürken, pencerelerinden dışarıya baktıklarında betondan başka bir şey görmediklerini dile getiren apartman sakinlerinin bu durumdan son derece rahatsız oldukları öğrenildi. 

Sorunun sebebi 1 metrelik arsa işgali 

İki bina arasındaki problemin kaynağının ise seneler evveline, 40 senelik binanın inşa edildiği yıllara dayandığı ortaya çıktı. Aktarılan bilgiye göre, 40 sene evvel binayı kaçak olarak yapan müteahhit o dönem boş olan yan parselin 1 metrelik alanını da işgal etti. 2018'de apartmanın yanındaki arsaya bina yapılmaya başlandı. Temelin atılıp, katların yapılmasıyla beraber bina, yanındaki apartmana dayandı ve ortaya benzerine az rastlanır bir durum çıktı. O dönemden bugüne dek inşaat halindeki bina ile apartman arasında problemler yaşanmaya başladı.

Şişli Belediyesi'nden açıklama 

Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken, belediyeden açıklama geldi. Belediye tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Bahse konu yerde yapılmakta olan inşaatın 31 Aralık 2018 tarih, 18/2-24 sayılı yeni yapı ruhsatı vardır. Bitişik parseldeki binanın ruhsatsız olduğu ve yeni inşaatın yapıldığı parsele tecavüzlü bir şekilde inşa edildiği anlaşılmıştır. Bu sebeple de 71 parseldeki inşaat encümen kararı ile kendi parseline tecavüzlü kısmı yan parsel lehine terk etmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

“Yıkılması gerekiyor"

Apartmanda yaşayan İbrahim Arslan, “İki taraf da anlaşıp arada bir boşluk bırakabilirlerdi. Hiç değilse hava almak adına böyle bir boşluğun olması gerekirdi fakat olmadı. Niçin olmadığını bilemiyorum. Görüntü olarak binanın tümüyle kapandığını söyleyebilirim. Yıkılıp tekrar yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)